Junior EB pályázat 2011-re

Nyíregyházának négy ellenfelet kell legyőznie, ha el szeretné nyerni a 2011-es Junior Európa-bajnokság rendezési jogát, tudta meg a MASZ küldöttsége a szerdai lausanne-i pályázati szemináriumon. A fél napos megbeszélésen az Európai Szövetség (EA) vezetői ismertették a több mint 60 oldalas szerződést, amit a majd győztesnek kihirdetett város írhat alá 2009 tavaszán, továbbá az elvárásokat és a pályázat pontos menetét.

 

Soha korábban nem tapasztalat szigorral ellenőrzik majd a követelményeket, amiknek ha nem felel meg egy-egy pályázó úgy azonnal visszautasítják kérelmét és még csak nem is prezentálhatja elképzeléseit az EA Tanácsa előtt az áprilisi kongresszuson. Ilyen például a nemzetközi reptér közeli elérhetősége, a nemzeti televízió közvetítési kötelezettsége vállalása és természetesen a szállás kedvező megoldása.

 

A magyar pályázat mellett az olasz Rieti, az észt főváros Tallin, az ukrán Donyeck és a bolgár Szliven városa szeretné megszerezni az U20-as kategóriába tartozó kontinensviadalt, aminek jövőre Újvidék adhat otthont. Korábban szintén jelezte kandidálási szándékát Szlovénia, azonban dél-nyugati szomszédaink ilyen jellegű terveikkel azóta felhagytak.

 

A MASZ delegációját Mikó Dániel Nyíregyháza Tanácsosa, illetve Gyulai Márton a Szövetsége Főtitkára alkotta. Hazatérésüket követően megkezdődik a pályázati anyag elkészítése ami többek között az MTV-vel, az Önkormányzati- és a Belügyminisztériummal is szoros együttműködést igényel.

 

Hazánk gazdag atlétikai múltjából különösen nagy segítséget nyújthat a tavaly Debrecenben nagyon sikeresen rendezett U23-as Európa-bajnokság, valamint az 1995-ös Junior EB aminek Nyíregyháza adott otthont. Talán kevesen emlékeznek rá, hogy olyan világsztárok kezdték ott nemzetközi karrierjüket mint Stefan Holm (SWE), Tatiana Lebedeva (RUS), Dwain Chambers (GBR) vagy épp a mi világbajnoki és Európa-bajnoki dobogós Zsivoczky Attilánk. Bízzunk benne, hogy 2011. július 21. és 24.-e között újból Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén rendezik az Európa-bajnokságok közül a legfiatalabb korosztály versenyét, és hasonlóan nagy jövőbeli sztárokat láthatunk majd testközelből hazai pályán.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.