Kálovics a favorit Velencében

Kálovics Anikó favoritként áll rajthoz a vasárnap megrendezésre kerülő 23. velencei Trofeo Casinó di Venezia maratonon.

A Zalaegerszeg versenyzője bíztató eredményekkel érkezik a lagúnák városába. 2006-ban 2:26:43-al nyerte a Carpi-ban rendezett maratont (ezt az eredményét csak azért nem tudta hitelesíteni a MASZ mert a pálya nem felelt meg az IAAF előírásainak), majd tavaly győzött Torinóban (2:29:24) és megvédte Carpi-ban (2:28.17) szerzett címét. Az idén egy bronzérmet szerzett a római maratonon (2:29:04) és nemrég hetedikként ért célba a BUPA Great North Run névre hallgató félmaratonon (71:08) a Nagy-Britanniai South Fields-ben.

Legveszélyesebb ellenfele a kenyai Anne Kosgei lehet, aki eddigi karrierje során kétszer is (2002-ben és 2007-ben) másodikként ért célba a velencei versenyen. A 28-éves afrikai egyéni csúcsát is itt érte el tavaly 2:28:27-el, majd másfél perccel a versenycsúcson kívül ami egyelőre honfitársnője, Lenah Cheruiyot nevéhez fűződik de könnyen lehet, hogy vasárnaptól Anikó áll majd a velencei ranglista élén.

 

Érdemes lesz figyelni az orosz Natalya Volgina-ra is aki két éve Párizsban 2:27:10-el ért célba. A 31-éves futónő azonban tavaly december óta nem állt rajthoz semmilyen versenyen, ráadásul akkor “csak” 2:42-en kívüli időt tudott felmutatni.

 

A hazaiak kedvence a nemrég Hegyifutó Eb-t nyerő Elisa Desco lesz. A tavaly ugyanabban a szakágban világbajnoki bronzéremig jutó 26-éves futónő még nem futott soha 2:36-on belül, de nem szabad leírni a fiatal kora ellenére igen tapasztalt versenyzőt.

 

A maratont a “Fuss a vízért, Fuss az életért” mottóval rendezik az idén.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.