Már "csak" egy félmaraton van hátra a 320km-es távból

Az utolsó napjához érkezett a 19. SAMSUNG Bécs - Pozsony - Budapest Szupermaraton. Csütörtök reggel 09:00-kor rajtol el a mezőny a Budakeszi Általános Iskolától, majd a Knab János utcától a Temető úton át kifutnak a Fő utcára, ahol pedig a hegyen keresztül Pestnek veszik az irányt. 

A fővárosban a Budakeszi út - Jánoshegyi út - Tündérhegyi úton jutnak el a libegőig, majd a Mátyás Király út érintésével át az Istenhegyi útra, Orbán tér - Kékgolyó utca - Városmajor utca a további útvonal, majd a Krisztina körútról a Lánczhídon át Pestre érkezik a mezőny. Ott az alsó rakparttól a Jászai Mari tér - Pannónia utca - Nyugati tér - Oktogon - Andrássy út - Hősök tere - Koós Károly sétány útvonal végén ünnepelhet a győztes.

A 320km-es 5 napos turné végére a 21,07km-es záró etáp sokak számára felüdülésnek tűnik, azonban a közel 150 méteres szintkülönbséggel kezdődő szakasz a a 4. nap elején tapasztalt tatai kaptató után a legdurvább az egész heti programból. Ráadásul Budapestre érkezvén majd 300 métert különbözetet kell lejtőn megtenniük a versenyzőknek ami szintén embert próbáló kihívás az aszfalton.

Az első befutókat 11:30 magasságában várják a városligeti Koós Károly sétányon.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.