Van ahol mernek nagyot álmodni

Varga Dóra, Novák Réka, Szarvas Klaudia és Kósa Márk a MASZ vezetőivelSokak számára példaértékű lehet Bokod községe, ahova november első csütörtökjén látogatott el Klenóczky Bea a MASZ igazgatója és Gyulai Márton a Szövetség főtitkára. Az alig 2200 főt számláló település évek óta élen jár az atlétika utánpótlás nevelésében. Nem csak az általános iskolában, de már az óvodában is foglalkoznak a gyermekekkel hetente egyszer, mégpedig játékos mozgáskultúrával szerettetik meg velük a sport, így az atlétika örömeit.

 

A Tatabánya és Oroszlány vonzáskörzetében fekvő Bokod a környező falvakból (Kecskéd, Dada és Szákszend) összeszedve a fiatalokat igenis mer nagyot álmodni. „A megfelelő támogató megtalálásával 90% esély van rá, hogy már 2009 tavaszán birtokba vehessék a sportolók azt a 2 sávos műanyag borítású atlétika pályát, amit az épülő sportcentrumban kívánnak megvalósítani” mondta Szöllősi Miklós, a Komárom-Esztergom Megyei Atlétikai Szövetség főtitkára. A célegyenesben 4 sávval, egy távolugró gödörrel, egy magasugró hellyel és egy súlylökő körrel is ellátott létesítmény óriási előrelépés lenne a fiatalok számára, akiket jelenleg Babicz Pál volt távolugró irányít a napi (!) testnevelés órákon.

 

A MASZ vezetősége találkozott a beruházást finanszírozó Vértesi Erőmű Zrt. vezetőivel, Bokod polgármesterével és az ígéretes sportolókkal is, akik majd használhatják az új sportpályát. A két sávos pálya azonban csak az első fejezet egy még komolyabb beruházás keretein belül, Bokodon ugyanis fedett futófolyosót is szeretnének építeni, amihez természetesen egy öltözőrendszer és egyéb kiszolgáló létesítmények kapcsolódnának. Ha a Vértesi Erőmű elképzelései megvalósulnak, több mint 130 fiatal atléta napi edzésproblémája oldódhat meg Bokodon, ami követendő példát, elszántságot és kitartást jelképezhet az egész magyar atlétika számára.

 

A bokodi általános iskola diákjai

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.