Világsztárok a holland „hegyekben”

Vasárnap, november 16-án rendezik a hollandiai Nijmegen és Groesbeek között a jubileumi 25. Sevenhills, vagyis Zeven Heuvenlen Loop  utcai futóversenyt. A 15km-es távon az előnevezések alapján a szervezők 31.000 indulóra számítanak, ráadásul komoly világsztárok is részt vesznek a dimbes-dombos pályára tervezett viadalon.

 

Ott lesz az indulok között az olimpiai és világbajnok Kenenisa Bekele (ETH), kisöccse Tariku Bekele (ETH) és a szintén olimpiai bajnok Stefano Baldini (ITA) is. Az idősebb Bekele elmondása szerint élete első „komoly” utcai versenyére készül, ez viszont azt is jelentheti, hogy megdönti Felix Limo (KEN) 2001-ben felállított pálya- és világcsúcsát, ami 41:29. Ezzel több nagynevű atléta is próbálkozott az elmúlt években, mint például Haile Gebrselassie (ETH) vagy Sileshi Sihine (ETH) azonban Limo rekordja túl erősnek bizonyult számukra.

 

A női mezőnyben négy kenyai és egy etióp rendelkezik kiemelkedő eredménnyel, köztük  Mestawat Tufa (ETH) és Martha Komu (KEN), de jó eséllyel rajtol az NYVSC versenyzője Rakonczai Bea is. Kétszeres olimpikonunk októberben az angliai Portsmouth-ben rendezett BUPA Great South Run-on hetedik helyen ért célba, és edzője elmondása alapján amennyiben az angliaihoz képest kedvezőbb időjárást sikerül kifogni Nijmegen és Groesbeek között, úgy Bea megjavíthatja egyéni csúcsát, ami jelenleg 49:34.

 

A verseny honlapja:

 

http://www.zevenheuvelenloop.nl/

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.