Berlini hírek

Berlin_maci Közel  fele már elkelt a jegyeknek

* Klaus Wowereit, Berlin főpolgármestere bemutatta a Világbajnokság köré szerveződő kulturális programot, amit a német állam két millió Euroval támogat. Többek között a híres Unter den Linden körúton és a Pariser Platz-on az elmúlt 125 év 60 kiváló atlétikai fotójából szabadtéri kiállítást nyílik. Sok rendezvényt terveznek a Brandenburgi kapu és a „ Kultur Stadion" között ( ez egy „mini berlini olimpiai stadion” );  az események mottója: a test – a mozgás művészetének kilenc napja.

* Több mint 1500 doppingellenőrzést végeznek el augusztusban a berlini szabadtéri atlétikai világbajnokságon. Ezt a szervezők jelentették be, hozzátéve, hogy a mintákat 16 nemzetközi doppingellenőr végzi el, s a tesztelések összköltsége 300 ezer euró lesz. „Azt hiszem, tökéletesen felkészültünk a doppingvizsgálatokra” – mondta Heinrich Clausen,

a szervezőbizottság egyik vezetője.  Az SZB ügyvezetője mindezek mellett elmondta, hogy az elérhető 500 ezer belépőből 220 ezret már értékesítettek az augusztus 15. és 23. közötti vb-re.

* Az új-zélandiak olimpiai és világbajnok súlylökőnője, Valerie Vili – aki az egyik legnagyobb esélyese az idei világbajnoki címnek is - fontolgatja, hogy a jövőben brit színekben indul – már a 2012-es nyári játékokon.Vili elmondása szerint elsősorban a támogatás mértéke és a felkészülési lehetőségek közti óriási különbség miatt dönthet a váltás mellett. Mivel a súlylökő édesapja angol, így nem lehet különösebb akadálya a „lobogóváltásnak”. A 25 éves új-zélandi sportolónő  - aki nemzetközi karrierjét 2001-ben debreceni ifjúsági VB-győzelmével kezdte - 20.69 m-es eredménnyel vezeti az idei világranglistát.

 Valerie Vili NZL

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.