Búcsú ezüstéremmel

4x100 EYOF 09EYOF - júlus 24.   A zárónapon ezüstéremmel koronázta meg kiváló tamperei szereplését a magyar atlétaválogatott. A 16-17 éves fiatalok számára kiírt Európai Ifjúsági Olimpia pénteki napján a Nguyen Anasztázia, Komiszár Kriszta, Kerekes Gréta, Loránd Lilla összeállítású 4x100 méteres váltó - tovább javítva az országos ifjúsági csúcsot - 46,38 mp eredménnyel a második helyen végzett. A nap egyéni döntősei értékes helyezéseket szereztek: 5. Gyürkés Viktória 800m/2:10,07 - 6. Kovács Dávid 800 m/1:57,13 - 7. Komiszár Kriszta 200 m/24,86+2,3.

Az atléták sok jó helyezéssel járultak hozzá a magyar EYOF csapat sikeréhez. A mérleg 3 csúcsjavítás, 4 érem (1A-2E-1Br) és további kilenc helyezés a nyolcadig helyig.
Adamik Zoltán csapatvezető a pénteki napról:

"- Sikerült csattanóval zárni az EYOF atlétika versenyeinek utolsó napját. Négy döntősért izgulhattunk. A kezdés sajnos balszerencsés volt. Komiszár Kriszta a 200 méter rajtjánál azt hitte kiugrottak, így "adott" 1 méter előnyt a többieknek és Tamperepersze az ebből fakadó ritmus hiányt. Becsülettel küzdött és a körülményeket figyelembe véve nagyon jó idővel a 7. helyen végzett.

Gyürkés Viki következett. Taktikai verseny volt 800-on, ahol látszott hogy nagy hajrá lesz a végén. Viki egy kicsit bezárt helyen futott és csak a célegyenesben tudott hajrát indítani. Elképesztően keményen futott, minimális különbséggel maradt el az áhított dobogótól és végzett az ötödik helyen.

A fiúk lemásolták a lány versenyt, hiszen lassú kezdés után itt is hatalmas hajrában dőltek el a helyezések. Kovács Dávid kiválóan helyt állt és 6. helyezett lett. Ebben is benne volt egy dobogó!

Zárásként a 4x100 méteres lány váltó következett. Csapatunk a nem túl előnyös 8-as pályát kapta, de próbáltuk ennek az előnyeit nézni (nem kellett másokra figyelni, csak magunkra). A lányok a nagy szélben is fantasztikusan futottak! Tovább javítva a tegnapi ifi csúcsot, 46,38 mp-es eredménnyel a második helyen végeztek."

Eredmények

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.