Ifi VB zöldben

ifi VB 2009Dél-Tirol várja a fiatalokat

Megelégedéssel nyilatkozott Szergej Bubka, az IAAF alelnöke a Bressanonéban látottakról. A 6. Ifjúsági Világbajnokság színhelye július 8-12. között a világ 173 országából közel 2000 résztvevőt lát vendégül. Az olimpiai bajnok, hatszoros világelső, máig is világcsúcstartó Bubka az IAAF képviseletében már másodszor látogatta meg az előkészületeket. “– Kiváló munkát láttam, ami megnyugtató, mivel számunkra rendkívül fontos, hogy a fiatalok élményekkel kötödjenek a sportághoz és motivációt kapjanak a további versenyzéshez.”- 

nyilatkozott elismeréssel a szervező bizottság munkájáról. Dél-Tirol gyönyörű tájaihoz símulva a rendezők vadonatúj zöld műanyagpályát fektetnek le a városi stadionban, melyet május végén egy regionális ifjúsági atlétikai versennyel avatnak fel.

ifi VB LOC Szergej Bubkával

Sok helyi sportcsillag állt a rendezvény mellé. Szergej Bubka társaságában megjelent a látogatás sajtótájékoztatóján az olimpiai és világbajnok alpesi síző Gustavo Thöni,  a kétszeres szánkó olimpiai bajnok Armin Zöggeler és a pekingi nyári játékok 1500 méteres döntőse, a közelben lakó Christian Obrist.”- Nem tudom megmondani, hány kört tettem már meg ezen a pályán edzéseim közben.” – mondta a kiváló olasz futó, dícsérve a körülményeket.Az eddigi legtöbb nemzet - számszerint 177 - 2005-ben Marrakeshben vett részt a 16-17 évesek egyre népszerűbb világversenyén.

Deák Nagy Marcell 2008

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.