Júliusban EYOF

eyof2009Húsz atléta Tamperében

Jacques Rogge elnök kezdeményezésére még 1991-ben elindult Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) versenyeit július 20 és 24 között immár tizedik alkalommal rendezik meg Tamperében. Az egyre jelentősebb sportverseny a 15-17  év közötti fiataloknak  egyrészt ízelítőt ad az olimpiai hangulatból, másrészt sportbeli fejlődésükhöz is jelentősen hozzájárul.

Tamperében hat egyéni sportágban,( atlétika, úszás, cselgáncs, torna, tenisz, kerékpár)  valamint három csapatjátékban írták ki a versenyeket. Újításként az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel az egyéni sportágakban korlátozták az indulók számát, a három csapatjátékban (kézilabda kosárlabda, röplabda) pedig a nemzetközi sportszövetségek által az eredmények figyelembe vételével összeállított, ranglista alapján a fiúknál és a lányoknál egyaránt nyolc-nyolc

csapat kapott meghívást. Örvendetes, hogy magyar részről a leány kosárlabda-csapat is meghívást kapott.

A magyar fiatalok további négy egyéni sportágban vesznek részt atlétika  (92--93-ban születettek) 10--10 versenyzőcselgáncs (1993-1994) 6--6 versenyzőtorna, (fiúk 1992-1993,-  lányok 1994-95) 3-3  versenyzőúszás, (fiúk 1993-94,-  lányok 1995--96) 8--8 versenyző.Így a 12 leány kosárlabdázóval együtt 66 magyar fiatal szerepel Tamperében, a szakvezetőkkel (csapatvezetés, edzők, versenybírák, orvosok) együtt összesen 89 versenyző és kísérő utazik a finn városba.

Egyeztetés a MOB irodában

A MOB Irodában tartott egyeztető megbeszélésen Molnár Zoltán főtitkár a sportágvezetők felelősségére hívta fel a figyelmet. Egyben azt is közölte, hogy a kiutazás előtt valamennyi versenyző számára kötelező a doppingellenőrzés. Tamperében nemzetközi szabályok szerint kerül sor az ellenőrző vizsgálatokra. A versenyzőkkel az utazás előtt részvételi nyilatkozatot íratnak alá. Az orvosi kezelésre jogosító terápiás -  úgynevezett TUE - engedéllyel rendelkezők nem kerülhetnek az utazók közé.

Tiszaújváros 2009

Kovács Tamás sportigazgató a MOB állásfoglalását idézte, miszerint  az egyes sportágakban a legjobbak részvételét kell biztosítani. Már csak azért is, hogy a tizedik EYOF viadalon is az eddigi hagyományoknak megfelelően szerepeljenek a fiatal versenyzők.Nagy Zsigmond nemzetközi- és jogi igazgató technikai kérdésekről adott tájékoztatást. - Az előzetes, az akkreditáláshoz szükséges csapatnévsorok beadási határideje már lejárt. Egy-két szakvezető még nem döntött. A végleges nevezés határideje 2009. július 01. - A szervező bizottság a kiírás alapján szigorúan ragaszkodik az indulók meghatározott életkorához. Sem idősebb, sem fiatalabb versenyző nem vehet részt.

gerely

- Az akkreditáltak chip kártyát kapnak, ami az ingyenes étkezésre és közlekedésre jogosít. - A résztvevők adidas sportruházatot kapnak, reklámfeliratokat az olimpiákhoz hasonlóan nem lehet alkalmazni. - Az ünnepélyes megnyitót július 19-én este, a jégkorong csarnokban, a záró ünnepélyt pedig 24-én este a városi stadionban rendezik meg olimpiai külsőségek között. - A magyar  csapat együtt július 18-án repülőn indul Helsinkibe, ahonnan autóbusszal utaznak majd a 170 kilométerre lévő Tamperébe.  Hazaérkezés 25-én. A 10. EYOF versenyeiről a viadal honlapján, www.tampere2009.fi találnak további részleteket.

magas

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.