Kovács Zoltán kettős győzelme

Kovács Zotán 47,04 Rijeka 09Fiataljaink RijekábanA nap fénypontja – több szempontból is - (kiemelt díjazás, erős mezőny, villanyfény) a 400 m-es junior férfi síkfutás volt. A mi szempontunkból tényleg a legfényesebbre sikerült a versenyszám, hiszen  Kovács Zoltán (Mohácsi SE) kitűnő, látványos futással maga mögé utasította az egész mezőnyt. Sőt, hatalmas egyéni csúccsal, 47,04 mp-es idővel nyert, ami akár lehetett volna jobb is, ha Zoli a befutásnál nem „ünnepel”. Ezzel a teljesítménnyel nemcsak a 400 m-es síkfutás, hanem az egész verseny legeredményesebb férfi versenyzője lett, aminek gyümölcseként nem kevés „kalória pénzzel” térhetett haza.

Rijekába idén is meghívást kapott egy 14 fős magyar csapat a XII. Nemzetközi Junior Atlétikai Versenyre. A házigazda horvátokon és a magyarokon kívül a legjobb cseh, szlovén, szerb és  szlovák ifi, és junior versenyzők mérték össze tudásukat. A gyönyörű tengerparti stadionba kiváló atlétaidőben megrendezett pörgős versenyen fiataljaink felemásan szerepeltek. Az ügyességi számokban indulók közül az ugrók fogtak ki gyengébb napot, senkinek sem sikerült egyéni csúcsot javítania és a nyári világversenyek szintjei sem forogtak veszélybe. Dobóink közül – akik mind lányok voltak – a diszkoszvetők vitték a prímet. A GANZAIR versenyzője Váradi Krisztina utolsó dobásával túl dobta az ifi VB MASZ szintjét, a szintén kiskunhalasi Tóth Baranyi Tamara pedig egyéni csúcsot ért el. A debreceni Magyari Katalin bizonytalan versenyzéssel sajnos nem tudta megközelíteni a múlt heti tiszaújvárosi eredményét.

A rijekai csapat 2009

Futóink viszont kitettek magukért!800 m-en a békéscsabai Gregor László szép versenyzéssel megnyerte a futamot, sajnos a gyengébben sikerült első 400 m miatt időeredménye kissé elmaradt az ifi VB MASZ szinttől, de szerintem nem sokáig lesz ez így! Kovács Dávid a KSI-SE futója a 3. helyet szerezte meg. Az ifjúsági korú Cser Bence is egyéni csúcsot ért el az ifiknek rendezett 110 m-es Timár Mihály KSIgátfutásban.

A magyar csapatról elmondható, hogy becsületesen küzdő, szimpatikus és tehetséges fiatalokból álló gárda képviselte atlétikánk egy szeletét Rijekában, és biztos vagyok benne, hogy a nyári világversenyek valamelyikén találkozni fogunk többükkel, mint a magyar válogatott tagjai.  Köszönet Tímár Mihály edzőkollégának a segítségéért, amit nem csak edzőként, hanem sofőrként is nyújtott!

A magyarok eredményei:

400 m férfi síkfutás 1. Kovács Zoltán  47,04 mp junior EB MASZ szint                                4. Lukács Máté  48,48 mp Junior EB szponzori szint800 m férfi síkfutás: 1. Gregor László  1:52,85 mp EYOF szint                                 3. Kovács Dávid  1:53,94 mp EYOF szintHármasugrás férfi: 1. Kiss Dániel  14,82 cmMagasugrás férfi 1. Pál Robin  209 cm                            3. Fajoyomi Dávid 200 cm                            4.  Bakosi Péter  195 cmTávol női:            1. Indaia Ivett  557 cm Gerely női:           2. Magyari Katalin 42,51 cmDiszkosz női:        2. Váradi Krisztina 44,55 m ifi VB MASZ szint                            3. Tóth Baranyi Tamara 43,09 m110 m férfi gát (ifi): 2. Cser Bence  14,86 mp

Különdíjasok: férfi  1. Kovács Zoltán                               5. Lukács Máté                               6. Gregor László

Kovács Zoltán a rijekai dobogón 2009

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.