Pars Krisztián legyőzte az olimpiai bajnokot !

Pars Krisztián Osakában 2007Kővágó negyedik, Kürthy nyolcadik Bydgoszczban

Idén először találkozott a dobókörben Peking bajnoka Primos Kozmus és az ezüstérmes Pars Krisztián. Kettejük küzdelme igen változatos kalapácsvető versenyt hozott. A második sorozat után Pars vezetett 78,91 m-es dobással, de a negyedik sorozatban elért 79,30-al a szlovén versenyző átvette a vezetést, aki utána dobásról dobásra javított. De Pars Krisztián kíválóan küzdött és hatodik kísérletével – idén hatodszor is 80 méter felett dobva – 80,19 méteres eredménnyel megnyerte a versenyt ! Kozmus is javított utolsóra és idei legjobbjával, 79,94-el végzett a második helyen.

 

Kiváló versenyt vívtak a diszkoszvetők is. A világbajnoki mezőnyben a világ jelenlegi legjobbja, az észt Gerd Kanter győzött (66,20 m). Kővágó Zoltán szintén jelesre vizsgázott küzdőképességből, ő is utolsó dobásával érte el legjobbját, a 64,11 méteres erdményt.

A súlylökés erős  mezőnyében Kürthy Lajos 19,44 méteres dobással a nyolcadik helyen végzett. Győzött szintén utolsó kisérletével a szám lengyel olimpiai bajnoka, Tomasz Majewski (21,09), megelőzve az Egyesült Államok-beli világbajnokot, Reese Hoffát (20,77).

 

Eredmények megtekintése

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.