Spanyol és portugál győzelem az EK-n

 

Végh Tibor 07Ribeira Bravaban  a férfiak idei 10 000 méteres Európa Kupa versenyén 34 távfutó vágott neki a 25 körös versenynek.  A győzelmet 27:57,61 perces eredménnyel a müncheni EB aranyérmese, a spanyol José Manuel Martinez szerezte meg. A magyar színeket képviselő Végh Tibor 29:16,08-as idővel a 22. helyen ért célba.

„-  Tibor jól kezdett, az 5 km-es részideje 14:35 volt, a másodikat erősebbre tervezte, de nem sikerült jobban megfutnia.- mondta a versenyzővel közvetlenül a befutás után beszélő edzője, Hirt Károly. - A végére eléggé kifutotta magát és  bosszantja, hogy nem sikerült idei legjobbja körül futnia, amivel tíz hellyel előrébb végezhetett volna. Én úgy értékelem, hogy beszámítva az időeltolódást

( a versenyző az USA-ból utazott át Portugáliaba) és azt, hogy az EK –ra magaslatról jött le , tisztességes szereplésként értékelhetjük teljesítményét.” 

 

A nők 17 fős versenyét a házigazdák atlétája Ines Monteiro nyerte (31:34,17),  a csapatversenyekben is Portugália győzött. Összesen hat értékelhető csapat volt a két nemben (4 ffi és 2 női).

 

Eredmények: www.european-athletics.org

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.