Fedett csarnok Bonyhádon

Az iskola címereMásodik legnagyobb atlétikai csarnok Magyarországon

Atlétikai centrum avatására került sor hétfőn Bonyhádon, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. A most átadott 2000 négyzetméteres létesítmény a második legnagyobb fedett atlétikai csarnok Magyarországon.

A létesítményben egy hatsávos, 60 méteres futópályát, egy kétsávos, 150 méteres futókört, magas-, távol- és rúdugró pályákat alakítottak ki, és alkalmassá tették tenisz, kosár-, kézi- és röplabda gyakorlására is.

„Az evangélikus atlétikai centrumot mintegy százmillió forintos ráfordítással, egy korábbi cipőipari üzemből alakították ki” – mondta Ónodi Szabolcs, az iskola igazgatója.

Köszöntőjében Gyulai Miklós, a MASZ elnöke kiemelte:a Ünnepélyes átadáscsarnok nem csak a régió sportját, hanem az egész magyar atlétikát és az egyetemes sportot is szolgálja majd.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a szervezet elismerésének jeléül Hajós Alfréd olimpiai aranyérmének hiteles másolatát adta át Gáncs Péternek, Ónodi Szabolcsnak és Potápi Árpád Jánosnak, Bonyhád polgármesterének.

„- A létesítményt a diákok mellett a Bonyhádi Atlétikai Club sportolói is használhatják, de például sprintfutásban, ugrószámokban versenyeket is rendezhetnek majd itt” –  mondta az ünnepségen Scheidler Géza, a gimnázium igazgató-helyettese.

Az atlétikai centrumot Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke áldotta meg. (MTI hír alapján)

A gimnázium szabadtéri atlétikai pályája

A gimnázium látképe

fotó: Petőfi gimn, Tolna Online

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.