Alapvető cél a bázis megnégyszerezése

Kölyök Atlétika Program: gála és sajtótájékoztató Budapesten / Fotók, ÚJ !- Videó

KA Gála/zpA magyar atlétika 2020-ig 18 milliárd forintot kap sportágfejlesztési támogatás keretében, s ez idő alatt a szövetség elsődleges célja a jelenlegi versenyzői létszám megnégyszerezése.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a MASZ kölyök atlétikai gálával összekötött sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a sportág idén 375 millió forint támogatásban részesül, ennek egy részét már meg is kapta.

Az államtitkár a szövetség fejlesztési koncepcióját kiválónak minősítette, s jelezte, hogy 2020-ig 12 milliárdot létesítményfejlesztésre,

egy milliárdot akadémiákra, 2,3 milliárd forintot pedig az utánpótlásra fordítják majd. Simicskó István hozzátette, hogy ezer pedagógus már megkapta a - sportágfejlesztési támogatástól független - kölyök atlétikai programhoz szükséges képzést,

s a tervek szerint összesen 3000-3500 alsó tagozatos tanár sajátítja majd el az atlétikai alapú testnevelés oktatásához szükséges tudást.

Gyulai Miklós és Simicskó István/zp

A Syma Csarnok fedett atlétikai pályáján tartott sajtóeseményen Gyulai Miklós, a MASZ elnöke arról beszélt, hogy a jelenlegi 3000-3500 fős igazolt versenyzői létszám megnégyszerezését mindenképpen reálisnak tartja.

Szerinte az atlétikai alapú oktatás a sport egészére nézve komoly haszonnal jár majd, mert amikor a gyerekek sportágat választanak, már az alapok meglesznek, s nem kell többek között a koordinációs problémák javításával foglalkozni.

A sportvezető külön hangsúlyozta: a példátlan méretű támogatás nem jelenti azt, hogy a szövetség szórni fogja a pénzt. Az egyesületeknek, szakosztályoknak komoly, megvalósítható tervekkel kell előállniuk az igényeik megfogalmazásakor.

KA Gála/zp

A tervezett akadémiákkal kapcsolatban szintén azt emelte ki, hogy ugyan sok helyről - többek között Székesfehérvárról, Veszprémből, Békéscsabáról, Budapestről - érdeklődnek, de az akadémiai minősítéshez nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelni, mert a cél, hogy komoly rangot jelentsen akadémiát működtetni.

Mint elmondta, eddig egyetlen helyen, Szombathelyen voltak megfelelőek a feltételek, s a múlt héten meg is nyitották a Németh Pál Dobóakadémiát.

A sportágfejlesztési támogatás részeként az elmúlt héten megkezdődött annak a több mint 122 millió forintnak a folyósítása a klubok felé, melyről az elnökség döntött az "Atléták felkészülése műhelytámogatások keretében" elnevezésű pályázat keretein belül.

A MASZ új versenyrendszert alakított ki a 2014-es szezonra: lesz az újra életre hívott felnőtt és utánpótlás csapatbajnokság, a Magyar Liga és a Magyar Szuper Liga, amelyeket mind eredményességi díjazással rendeznek meg.

KA Gála/zpPars Krisztián csapatvezető/zp

A Kölyök Atlétika Program sajtótájékoztatóval egybekötött gáláján a Virányos, Németvölgyi, Szent Korona, Kolozsvár úti, Heltai Gáspár, Jókai Mór, Táncsics Mihály, Kada Mihály, Tamási Áron és a Zugligeti általános iskola első osztályosai versenyeztek egymással.

A csapatokat olyan neves felnőtt és utánpótláskorú magyar atléták vezették, mint Pars Krisztián, Kazi Tamás, Papp Krisztina, Németh Roland, Orbán Éva, Zsivóczky Attila, Zsivóczky-Farkas Györgyi, Gyurátz Réka, Pásztor Bence, Rivasz-Tóth Norbert.

A jól sikerült rendezvényen 11 versenyszámban mutatták be a gyerekek a program sokoldalú mozgásanyagát és élményekkel teli gyakorlatait/ sprint-gátváltó. keresztszökdelés, gerelyhajítás, létrafutás, egy kezes célbadobás léc felett, ugrálókötelezés, forma 1, irányított hármas ugrás, két kezes alsó dobás előre, békaugrás, 4 perces állóképességi verseny. (forrás: MTI) 

Fotóalbum/ Zádor Péter       .       Fotóalbum/ Pantocsik Ferenc

video

Videó a sajtótájékoztatóról/ kormány.hu

.

Kökyök Atlétika Program Gála/zp

A csapatvezetők/zp

 KA Gála/zp

foto: Zádor P.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.