Hírek a Sport XXI Alapprogram pályaversenyeiről

Debrecen, Miskolc, Zalaegerszeg, Szekszárd, Székesfehérvár , Békéscsaba, Budapest

sport_xxiÉAR - Az időjárás kegyes volt az Észak-Alföld Régió Sport XXI. gyerekversenyéhez, napsütésben ragyogó időben került megrendezésre a verseny. A házigazda a DSC-DSI atlétikai szakosztálya volt a Gyulai István Atlétikai stadionban mely minden feltétellel rendelkezett a rendezéshez.

A májusi diákversenyek zsúfoltsága miatt, most csak a régió atlétikai szakosztályai, a Nyírsuli, Szolnok, valamint a házigazda DSC-DSi szakosztályok gyerekei vettek részt a versenyen. Mint minden eddigi versenyen, nagy verseny alakult ki mindkét korosztályban a Nyírsuli és a DSI valamint a Szolnok csapatai között, melyet ismét a Debreceniek nyertek meg.  Nagy Tibor koordinátor beszámolója  ITT  olvasható.

ÉMR - A családias hangulatban megrendezett versenyen a gyerekek lelkesen, nagy odaadással versenyeztek , annak ellenére, hogy többen most találkoztak először ezekkel a feladatokkal.
Ennek ellenére, a rúdugrás kivételével, sikerült értékelhető eredményt elérniük.

A meleg. napos, erősen szeles időben egy teljes és egy 5 fős U11-es és két teljes U13-as csapattal az MVSI állt rajthoz.  Papp János koordinátor beszámolója  ITT  olvasható

sp21_p1_miskolc

NYDR - A Sport21 Alapprogram első pálya versenye a Zalaszám-ZAC és a Zala Megyei Atlétikai Szövetség közös rendezésében rekkenő hőségben került sor. Győr, Szombathely és Zalaegerszeg egyesületei képviseltették magukat. U11-ben 5 csapat, U13-ban 8 csapat és egy-egy egyéni versenyző csinálta végig a feladatokat.

Mindkét korosztályban a Győri Bercsényi DSE csapata vitte el az első helyet a Zalaszám-ZAC és a Szombathelyi SI csapatai előtt.  Bella Attila információi a versenyről  ITT  olvashatók.

sp21_p1_zalaegerszeg

DDR- A Dél-Dunántúl régió is megkezdte a Sport XXI. program második évadját. Május 17.-én pénteken Szekszárdon került megrendezésre a verseny a Tolna Megyei Atlétikai Szövetség és a Sportélmény Alapítvány jóvoltából. Az U11-es korcsoportban hat és fél, az U13-ban hét és fél csapat indult ( volt, aki az utolsó pillanatban lépett vissza a meteorológusok által kiadott sárga riasztás miatt).

Legaktívabbak a dombóváriak voltak két-két csapattal, a Szekszárdi AK SE-nek másfél-másfél csapata indult. A versenyt mindkét korcsoportban a PVSK-PSN Zrt. csapata nyerte meg: U11-ben fölényesen, U13-ban nagy csatát víva a FAVORIT AC Kaposvár csapatával.  Scherer Tamás koordinátor beszámolója  ITT  olvasható.

sp21_kmr_p1

KMO- Május 11-én, az Ikarus pályán került megrendezésre a KMR 2013. évi első pályaversenye. A téli teremversenyek magas részvételi aránya előre sejtette, hogy jelentős érdeklődésre lehet majd számítani. A folyamatos lebonyolíthatóság érdekében emiatt az U11-es és az U13-as versenyeket egymást követően rendeztük meg. Összesen 27 csapat vett részt a versenyen (ebből egy csonka csapat volt egy másik szakosztály tartalékával kiegészítve).

A fiatalabb korosztálynál 16 csapat versengett (7 budapesti és 2 Pest-megyei) míg az idősebbeknél 11 csapat vett részt (6 budapesti és  2 Pest–megyei szakosztály volt az arány).
Legtöbb csapattal (összesen 6) az Ikarus BSE indult, és mindkét korosztályban a házigazdák vihették haza az aranyérmeket. A Csepel és a Vasas csapatai végeztek még dobogós helyeken.  ifj.Tomhauser István koordinátor teljes beszámolója  ITT  olvasható

A Közép- Dunántúl Régió versenyéről  ITT olvasható beszámoló.

A Dél-Alföld Régió versenyéről információk  ITT.

A beérkezett eredmények a Versenynaptárban  megtekinthetők      .      FOTÓALBUM/ Rendezők

sp21_p1_szekszard

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.