Kölyökatlétika verseny Gyomaendrődön!

10 iskola - 8o induló – kiváló hangulat   /   Fotóalbum

ka-gyomaendrd_13032013Gyomaendrőd harmadik helyszínként csatlakozott az országos szintű versenysorozathoz, mellyel a szeptembertől a mindennapos testnevelés keretén belül kötelező jelleggel bevezetésre kerülő Kölyökatlétika tantárgy népszerűsítése volt a cél.  A Buda- Cash Békéscsabai Atlétikai Club  vidéki bázisának számító helyszínen a versenyt megtekintette és a lebonyolításában oroszlánrészt vállalt Dornbach Ildikó a Kölyökatlétika Program magyarországi megálmodója, jelenlegi szakmai vezetője, de ugyancsak jelen volt a Gyomaendrődi Járási Tankerületi Igazgatóság  részéről Fülöp Istvánné pedagógiai referens is.

Vaszkán Gábor Kölyökatlétika oktató tanár, versenyigazgató első hívó szavára 10 általános iskola jelezte részvételi szándékát a Varga Lajos Sportcsarnokban lebonyolításra kerülő rendezvényre, a csapatokat I. korcsoportos (8- 9 éves) fiúk és lányok alkották.

A zenés bemelegítést követően, az eszközkészlet hiányában is lelkesen felkészítő pedagógusok munkájának köszönhetően rangos versenyt láthattunk, melynek során 10 beépített pályán forgószínpad szerűen cseréltek a csapatok helyszíneket, melyekben gát- sprint váltó, rúdugrás, diszkoszvetés célba, létrafutás, békaugrás, Forma 1, keresztszökdelés, rakétadobás, ugrókötelezés és medicinlabda dobás versenyszámok kerültek bemutatásra.

ka-gyomaendrd_13032061ka-gyomaendrd_130320101

A Városi Televízió által rögzített eseményen, a verseny utolsó részében egy 5 perces állóképességi versenyt rendeztünk a gyerekeknek, melynek során a helyi műsorvezető konferálásával óriási versenyhangulatban futottak a gyerekek

A verseny legeredményesebb iskolájának a Ványai Ambrus ÁMK csapata bizonyult Dévaványáról 96,5 ponttal, 2 egységgel megelőzve a gyomaendrődi Kis Bálint ÁI csapatát, a dobogó 3. fokára a szarvasi Benka Gyula ÁI csapata állhatott fel. A Magyar Atlétikai Szövetség felajánlásának köszönhetően minden résztvevő jutalma oklevél, sporttáska, csokoládé és üdítő volt, a felkészítő pedagógusok egy pólót kaptak ajándékba.

A verseny végeztével Dornbach Ildikó  szakmai vezető álláspontja általános vélemény volt a jelenlévők körében, hogy a Gyomaendrődön megrendezett verseny méltó propagandája volt a Kölyökatlétika Programnak és mindenki nagyon várja a folytatást. (Vaszkán Gábor)  

Fotóalbum/ rendezők

ka-gyomaendrd_130320201

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.