Kölyökatlétikai verseny a TF-en

Hat iskola sikeres bemutatója a Dr.Bácsalmási Péter Atlétikai CsarnokbanEredmények   -  Melléklet  -  Fotók

kap_tf Az Iskolák közötti Kölyök Atlétikai verseny 2013 elnevezésű rendezvény első bemutató viadalát nagy sikerrel tartották meg március 7-én a TF Dr. Bácsalmási Péter Atlétikai Csarnokban. A rövid zenés gimnasztika után Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős államtitkára köszöntötte a fiatal versenyzőket, az őket felkészítő pedagógusokat és a nézőket.

Az eseményen megjelent többek között Gyulai Miklós, a MASZ elnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, valamint Takács Mihály miniszterelnöki főtanácsadó.

Az első bemutató versenyen hat általános iskola nyolcfős (négy lány, négy fiú) csapata mérte össze erejét különböző versenyszámokban. Ezen a rendezvényen az I. korosztály, vagyis 1-2. osztályos tanulók versengtek. A résztvevő általános iskolák: a veresegyházi, a zugligeti, a Virányos utcai, a Diana utcai, a farkasréti, valamint a Tamási Áron voltak.

Tavaly ezer pedagógus képzését szervezte meg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TF). A Kölyök Atlétikai Program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, ugyanis 2013-tól a mindennapi testnevelés keretében kötelező lesz a kölyökatlétikával legalább heti egy órában foglalkozniuk a pedagógusoknak az alsó tagozatban. A résztvevő – általános iskola első négy osztályában oktató – pedagógusok elméleti és gyakorlati képzést is kaptak, az iskolák pedig egy harminc szerből álló eszközcsomagot.

kap_tf kap_tf

Ebben speciális dobóeszközök éppúgy találhatóak, mint gyermekeknek megfelelő diszkosz és gerely, valamint a képzéshez szükséges egyéb eszközök.

"- A Kölyök Atlétikai Programot a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hozta létre, Magyarországon a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honosította meg, és adta át a képzésindítás jogát a TF-nek. Így a pedagógus továbbképzési program a Szövetséggel együttműködésben történik – mondta Szalma László, a projekt vezetője, az első bemutató verseny egyik szervezője. 

Tavaly hat helyszínen – a TF-en, Bonyhádon, Békéscsabán, Miskolcon, Győrött és Szombathelyen tartottak előképzést a pedagógusoknak. A Kölyök Atlétika Program idén szeptembertől kerül be az általános iskolák oktatási programjába. (MASZ)  

Beszámoló, fotók az eseményről/ TF Atlétikai tanszék      .      Eredmények/ Dr.Bácsalmási emlv.

kap_tfkap_tf

kap_tf

foto: Jocha K, TF

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.