Megkezdődtek a Sport XXI. pályaversenyek

ARAK és TSC sikerek Székesfehérváron  /   Eredmények

KDRA Közép-Dunántúl Régió gyermekeinek a Sport XXI. Alapprogram idei első pályaversenyét  az ARAK bonyolította le Székesfehérváron. A kezdés előtt két órával az eső is elállt, a szél gyorsan szárította a pályát, délben már a nap is kisütött, így végül kedvező időjárási körülmények fogadták a résztvevőket.

A szombat délelőtti matiné a körzeti és megyei diákolimpiai versenyek sűrű atlétikai programjai között a 9-12 éveseknek egy felszabadultabb, élvezetesebb csapatjátékot jelentett. Három szakosztály 5 csapata versenyzett az U11-es korcsoportban,

de egy 4 fős 'csonka' csapat is végigcsinálta a számokat. A legtöbb helyezési pontot az ARAK "A" csapata szerezte a Tatabánya és a Veszprém csapata előtt. A negyedik, ötödik és a fél csapatot is a házigazdák állították ki.

Az idősebbeknél  9 csapat indult a megmérettetésen. A legtöbben a hármasugrást és a szoknyáslabda-hajítást választották, de szoros befutók voltak 60 méteren, 60 méter gáton és 1200 méteres akadályon is. A gyaloglást a 72 főből senki sem választotta.

KDR

Az elérhető maximális 60 pontot senki sem érte el, a legmagasabb egyéni pontszám 55 volt. A TSC fiataljai közül többen két számban is teljesítették a 20 pontot. A végeredmény így nem meglepő, a TSC csapata nyerte az aranyat, az ARAK "A" az ezüstöt és a VEDAC "A" a bronzot.

A veszprémiek második csapata lett a nyolcadik, a többi helyen az ARAK különböző csapatai végeztek. A három egyéni versenyszám bevezetése, bár növelte a verseny lebonyolításának az idejét, nehezítette a számolást, de így is jó döntésnek bizonyult. Senki sem távozott üres kézzel, érem, müzliszelet és oklevél is járt a mosolygós gyerekeknek. Tölgyesi Előd régiós koordinátor  

Eredmények/ U11       .       Eredmények/ U13

KDR

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.