A Sport XXI. Alapprogram második pályaversenyeiről

Miskolc  – Veszprém - Békéscsaba - Debrecen - Kaposvár - Budapest - Zalaegerszeg

sport_xxiKazincbarcikai és miskolci győzelem Diósgyőrben. Igazi nyári időben került megrendezésre az Észak-Magyarország Régió idei, második pályaversenye Miskolcon,

amelyen három egyesület: a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület, a Miskolc Városi Sportiskola és a Salgótarjáni Atlétikai Club vett részt.

Az általános iskolai ballagások sajnos "tizedelték" a mezőnyt.

Az U11-es korosztálynak a rúdugrás jelentette a legnagyobb kihívást, sajnos a mezőny fele nulla pontot szerzett. Edzésen, rúd hiányában, nem tudtak gyakorolni. A másik végletet hármasugrásban érték el, mindenki a maximális, négy pontos pályát teljesítette. Szoros küzdelmet hoztak a váltó versenyek és az akadályfutás. A csapaversenyt a KVSE nyerte az MVSI előtt.

sp21_emr_p2

Az U13-asoknál három csapat versengett egymással és küzdött a meleggel. Ez utóbbi miatt, az időrendben nem szereplő, „árnyékozó és hidratáló” szüneteket is tartottunk az egyes versenyszám-csoportok között.

A legnépszerűbb, holtversenyben a 150 m gát, távol-, és hármasugrás volt, ellenben kalapácsvetésre senki, magasugrásra is csak ketten jelentkeztek.

sp21_emr_p2sp21_emr_p2

Jó hangulatú, változatos színvonalú versenyek után az MVSI Gepárdok állhattak fel a dobogó tetejére a KVSE és a SAC előtt.

A versenyen a B.-A,.Z. Megyei Atlétikai Szövetség versenybírói működtek közre. Sérülés, óvás nem történt. Papp János ÉMR koordinátor - fotók: Kiss Cinta, Bakos László

sp21_emr_p2sp21_emr_p2

sp21_emr_p2

Tanév végi atlétikai játék!  A hosszú tanév végén, az általános iskolás gyerekek a Sport XXI. Alapprogram II. pályaversenyével köszöntötték a vakációt. A Közép-Dunántúl Régió tatabányai, székesfehérvári és a házigazda veszprémi atléta palántái igazi forró, nyári napon versenyeztek egymással.

A jól előkészített pályán először az U11-es gyerkőcök léptek pályára, öt csapatban. Másfél óra elteltével az eredményhirdetés után önfeledten örültek egymásnak, a csapatuknak, mintha nem is teljesítettek volna hét versenyszámot a tikkasztó hőségben.

sp21_kdr_p2

Közben már az U13-asok az első futószámon túlestek, amit a többi blokk követett. A próbák ezúttal kilenc csapat részvételével zajlottak. Gyalogló és kalapácsvető gyermek nem volt. A számítógépes pontozásnak köszönhetően az utolsó célba érőt követően 10 percen belül eredményt lehetett hirdetni!

Végül mindkét korosztályban, szoros versenyben, az ARAK fiataljai nyakába kerültek az aranyérmek. Tölgyesi Előd KDR koordinátor

 Dél-Alföld Régió / beszámoló

sp21_kdr_p2

 sp21_kdr_p2

Nagy párharc a DSC-DSI és Nyírsuli csapatai között….Szikrázó napsütésben került Nyíregyházán is lebonyolításra a Sport XXI. Alapprogram Észak Alföld Régió pályaversenyének II. fordulója. A rendezők nagyszerű házigazdának bizonyultak, a kitűnően előkészített városi stadionban került lebonyolításra a viadal. Versenybíróként a Nyírsuli edzői - versenybírói munkaközössége, főiskolások és a szakosztály aktívan versenyző atléta-versenybírói működtek közre, akiket a bihari atlétabírók csapata erősített az előző versenyek rendezési tapasztalataival.

Az eseményre Pokol Csaba  elkészítette az U13 pontszámítási excel táblázatát, ennek köszönhetően az utolsó versenyszám befejezése után rögtön lehetett eredményt hirdetni. Sajnos Szolnok csapatai a ballagási időpont miatt nem vett részt a versenyen, valamint az iskolák sem álltak rajthoz.

ar_sp21_p2 3ar_sp21_p2 2

Viszont a házigazda Nyírsuli nagy létszámú csapatokkal indult, és fogadhatták a gratulációkat is az U’11 győzelmükhöz. Ha egy ponttal is, de megelőzték a DSC-DSI csapatát.

Az U’13  versenyt a Perényi Gabriella és munkaközössége által felkészített debreceni gyerekek nyerték, látszott hogy előtte sokat gyakorolták a versenyszámokat, és szoros versenyt vívtak  a szintén felkészült házigazdákkal az U’11-eseknél is.

 ar_sp21_p2 1

A nagyoknál népszerű volt a gátfutás és az ugrószámok, valamint a szoknyás labda volt még igen kedvelt. A legkisebbek hét versenyszámát a szülők kicsit sokallották, talán azért is, mert a 800 m akadályt utolsó számként, 13.00 órakor, a tűző nap melegében kellett teljesíteni.

A verseny elérte célját, talán a tanév vége miatt nem volt szerencsés a versenyrendezési időpont, de a tapasztalatokkal gazdagodva az őszi versenyeken remélhetően nagyobb létszámban vesznek részt a szakosztályok és iskolák. infó: Nagy Tibor koordinátor   -   fotó: szervezők

 ar_sp21_p2 5

 ar_sp21_p2 4

Jó verseny, harcolva a nagy meleggel. A Sport XXI alapprogram Dél-Dunántúl Régió pályaversenyének második fordulójára rekkenő hőségben került sor Kaposváron. A pályán fél 12-től már zajlottak az elkészületek és a rajtra már minden versenyhely várta a gyerekeket. A versenybírókkal folytatott megbeszélés is eredményes volt, hamar vették a feladatokat és a verseny során lelkesen, hiba nélkül végezték feladatukat.

Az U13-as korosztályban, a régió hat szakosztályából hét és fél csapat indult. A mohácsiaknak az utolsó pillanatban kellett a buszt visszamondani, számukra – vagyis inkább a szülők számára - a tanév vége utáni időpont jelentette a gondot. A két szekszárdi klub és a bonyhádiak közös busszal érkeztek a versenyre.

Nagyon sok induló volt a verseny kezdetén 150 - és 60 gáton, itt 10 perc csúszás keletkezett, melyet a végére teljesen behoztunk.

 kaposvar sp21

Az eredményhirdetés pontban félhétkor lezajlott. ( Köszönhető volt talán annak is, hogy kevés U11-es csapat volt és a 800 méter akadállyal nem ment el annyi idő). Pedig minden versenyszámban volt induló: kalapácsvetésben ketten, 600 méteres gyaloglásban heten indultak. A legnépesebb mezőnyt a súlylökés, a távol- és a hármasugrás vonzotta, de 18-an indultak 1200 akadályon is.

Megszületett az első 60 pontos teljesítmény! Márton Ferenc, a bonyhádiak versenyzője mindhárom számában remekül versenyzett.  60 gáton 9,4-et futott, magasban 136-ot ugrott átlépővel és 1200 akadályon 4:27,6 alatt ért célba. Hármasugrásban ismét több 20 pontos eredmény született: a szekszárdi Németh Mátyás, a pécsi Kárpáti Enikő, Bötkös Ingrid és a kaposvári Aumann Viki, Markán Valentina, Horváth Csenge és Doma Kármen ugrott nagyobbat 8 méter 10 centinél.

Kárpáti Enikő még 150 gáton is túlteljesítette a maximumot, csapattársa Erdélyi Gréta magasban lépte át a „huszat érő” 136 centimétert. Sőt, kalapácsvetésben is született pontcsúcs: a szekszárdi Szabó Krisztián vetette a 2 kg-os szert 26,05 m-re.
Összességében jó versenyt zártunk a nagy meleggel harcolva. Fontos volt, hogy új helyszínre jutott el a Sport XXI. programja. Folytatás szeptemberben! Scherer Tamás írása  

Fotóalbum

 kaposvar sp21

Kiegyensúlyozott mezőny mindkét korosztályban. A Budapest felnőtt bajnokság vasárnapi versenynapja előtt került lebonyolításra a Közép-Magyarország Régió második pálya versenye az Ikarus Atlétikai Központban. Néhány nappal ezelőtt még azért fohászkodtunk, hogy álljon el végre az eső.  A kérés meghallgatásra talált, azonban vasárnap már a kíméletlen kánikula tette próbára a résztvevőket.

A 2x13 csapat indulása azonban inkább szerencsét hozott, hiszen látványos, nagy létszámú versenyek zajlottak - a nyári szünet beköszönte ellenére. Legtöbb csapatot ezúttal is a házigazda Ikarus BSE indított (összesen 6).  A Budapest és Pest-megye által kiállított csapatok aránya a főváros felé tolódott el (21-5).A versenyen összesen két vegyes, ill. csonka csapat indult.

kmr_sp21_p2

Az U11-es korosztályban az Ikarus „A” és az Ikarus „B” csapatai mögött a Gödöllő állhatott a dobogóra, míg az  U13-as korosztálynál Ikarus, Vasas, KSI sorrend alakult ki.

Ez utóbbi verseny elhúzódása miatt a gyerekek már a felnőtt versenyre kilátogató nagyszámú közönség előtt vehették át a díjakat. Ifj, Tomhauser István KMR  koordinátor

 kmr_sp21_p2

Az időjárás ismét kegyes volt. A Sport XXI. Alapprogram második pályaversenye Zalaegerszegen is napsütésben, kánikulában zajlott.  A Nyugat-Dunántúl Régió vetélkedésén Szombathely 1 csapattal, a győri Bercsényi DSE 3 csapattal, míg a házigazdák 6 csapattal indultak.

Az u11-es versenyek során tovább tartott a győri sikersorozat, a Bercsényi DSE csapata fölényesen szerezte meg az első helyet a Zalaszám-ZAC I. csapata előtt, akiket a győri II. csapat követett.

Az u13 korosztály versenyeiben megtört a győri veretlenségi sorozat, a házigazdák győztes első csapata megszakította a Bercsényi hegemóniáját. Második helyen a szombathelyiek végeztek, harmadikok pedig a győriek lettek. A Zalaszám-ZAC győzelme talán a jó versenyszám választásnak volt köszönhető, mivel mindannyian indultak 150m gát futásban, és a többség hármast is ugrott és súlylökésben is rajthoz állt. (szervezők)

 nydr_p2nydr_p2_

Az eredmények (DAR, ÉMR, ÉAR, KDR, DDR, KMR, NYDR) a  Versenynaptárban  megtekinthetők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.