Szuper szombat!

Gyurátz Réka ifjúsági világbajnok!  Völgyi Helga ezüstérmes!Hudi Ákos második az U23 EB-n! Fertig Fruzsina negyedik, Töreky Balázs a 11.Halász Bence és Venyercsány Bence nyolcadik / Nyolc döntős vasárnap is!  Fotók

Gyurátz Réka a tavalyi junior EB-n/lengyák gy,

„- Szombat délutánra elérkezett a már nagyon várt női kalapácsvetés döntője – számolt be a kiváló ifi VB eredményekről Kámán Ferenc. - Elsőre Völgyi Helga a hálóba dobta a kalapácsot, a nagyon magabiztos Gyurátz Réka 70 m fölött kezdett, majd Helga feljött a második helyre és a világbajnokság innentől kezdve házibajnokság lett. Győzött Gyurátz Réka/73,20 m-3 kg; ezüsérmes Völgyi Helga/ 71,92 m.

Délelőtt rekkenő hőségben rendezték a gyaloglást. A fiúknál Venyercsán Bence óvatos kezdés után fokozatosan őrölte fel ellenfeleit és egyre előbbre lépve, az előzetesen álom kategóriába tartozó nyolcadik helyet szerezte meg/ 46:08,48 p. Az esti programban szereplő diszkosz döntőben/1,5 kg  Halász Bence, a tegnapi kalapács hetedik helye mellé szerzett egy nyolcadikat is /57,83 m.”

Völgyi Helga/stemmer i.Hudi Ákos/ml

Szinte a donyecki kalapács-döntővel egy időben Tamperében is jó eredmények születtek a tradicionális magyar versenyszámban. A kiválóan versenyző Hudi Ákos 74,09 méterrel a rangos második helyezést szerezte meg.

A szintén döntős Fertig Fruzsina a negyedik legjobb volt hölgyek között/66,28 m. Másik férfi finalistánk, Töreky Balázs a 11. pozícióban fejezte be a versenyt/65,70 m. Krizsán Xénia 3350 pontról folytathatja a hétpróbát/13,76-166-12,04-25,22 mp.

Az utánpótlás EB délelőtti selejtezőiből Schmelcz Fanny/távol 605cm és Váradi Krisztina/diszkosz 52,25 m jutott döntőbe.

Hudi Ákos a döntőben/ibFertig Fruzsina a döntőben/ib

"- A mai napon itt Tamperében több örömteli esemény is "borzolta" a kedélyeket – jelentkezett az Utánpótlás.EB-ről Igaz Bálint. - Az, hogy verőfényes napsütés van három napja és nyoma sincs az északi országokban jellemző hűvösségnek egy dolog. De ez az idő pont tökéletes volt végre egy éremre...! Hudi Ákos a tavalyi olimpiai résztvevő, francia Bigot-ot szorította maga mögé a megszerzett a második hellyel. Töreky Balázs harmadikra érte el legjobbját.

A férfiak után még nagy örömünk volt, mert Fertig Fruzsina is igencsak kitett magáért. Zentai Tibor tanítványa sokáig volt a bronzot jelentő harmadik helyen, de a negyedik sorozatban ketten is ledobták. Viszont bebizonyította, hogy nagy küzdő és a "legendás utolsó" dobására visszakapaszkodott a negyedik, pontszerző helyre.

Töreky Balázs a döntőben/ibKrizsán Xénia 7pr, 200 m/ib

A szombati naphoz tartozik még, hogy Váradi Krisztina egyéni csúccsal jutott be a holnapi, diszkoszvetés fináléjába, és Schmelcz Fanny szintén a legjobb 12 között várja a holnapi döntőt. A két akadályfutóért, Dani Áronért és Szalai Benjáminért is izgulhatunk majd, mint ahogy Krizsán Xénia is megkezdi a második napját hétpróbában.

Sajnos a hármasugróknak alig pár centi hiányzott a fináléhoz és Ormay Anikónak sem sikerült a továbbjutás.”.

Eredmények/ Időrend

Hudi Ákos az eredményhírdetésnél/ib

Visszatérve az ifi VB eseményeire: „- A mai műsor a női gyaloglással kezdődött, Récsei Rita kemény küzdelemben teljesítette az 5000 méteres távot/ 26:49,95 p. – folytatta a beszámolót Kámán Ferenc csapatvezető. - Következtek a váltók, ahol a leányok kezdtek, Répási Petra helyett Zsiga Mónikával.

A kiváló első váltás: Kozák Luca -  Ferenczi Melinda után, a második helyen állva indította érkező emberünk a beugrót, sajnos a váltásuk nem sikerült, így Zsiga Mónika és Palásti Luca jó futása ellenére a 9. időt értük el. Nem hiába vártuk a menetrendszerű kizárásokat, aminek következtében a hetedik idővel döntősök a lányok/2:10,85 p!

Rögtön az első futamban jöttek a fiúk, ellenállhatatlanul, országos csúcsot döntve, simán a hetedik helyen kerültek a döntőbe Boda Ákos – Köcse Richard – Kiss Csaba – Vígvári Szabolcs összeállításban/1:54,01 p.

A sok versenyszámnak és teendőnek köszönhetően kicsit elmaradtam a személyes beszámolókkal. Csütörtökön délután Luca nappal kezdtünk Donyeckben. Kozák került simán döntőbe új egyéni csúccsal/13,61 majd Répási Petra gyenge rajt után nagyon felgyorsulva hajlító görcs miatt feladta a versenyt. 

A” világcsúcsot” hozó döntőben Luca a hetedik helyet szerezte meg egy századra elmaradva legjobbjától.   Következett Palásti Luca  a nyolcas pályán egyedül futva – otthon már megszokta – saját bátor ritmusát diktálva, kiváló hajrával, 54,47 mp-es egyéni csúccsal került a döntőbe.

Közben elkezdődött a női gerely döntője, ahol Szilágyi Rékáért izgulhattunk a harmadik dobása előtt. Nagyot javítva egyből a negyedik helyre dobta magát, majd az utolsó dobásával 2 cm-re megközelítette a bronzérmest. Érthetően kicsit szomorú volt a verseny után, de mint edzője Bagyinszki Géza mondta, remélhetőleg Réka még visszakapja a sorstól ezt a kis különbséget.

Ifi VB Donetsk-2013Gyurátz Réka, aranyérem/iaaf.org

Pénteken délelőtt a kalapácsvető lányokért nem kellett izgulni, Gyurátz Réka elsőre, Völgyi Helga másodikra magabiztosan teljesítette a selejtező szintet.

A 16 éves Köcse Richard ellenszélben, vagányul futva az egyes pályán, 12 századdal maradt le az elődöntőről.

Következtek a férfi gerelyhajítók, Rivasz-Tóth Norbertnek még nem hozták be a gerelyé,t mikor szólították, ez kissé megzavarta, de igazolva klasszisát simán megoldotta a kötelezőt. Holchauzer Zoltán a 22. helyen végzett.

Boda Ákos a 110 m gát elődöntőjében kiváló rajt után, gyors gátközöket futva, új országos csúccsal a 11. helyen végzett/ 13,70 mp – 91 cm.

Palásti Luca a harmadik napon, a harmadik 400 m-t futva élete második legjobb eredményével  igazolta, hogy korosztálya legjobbjai közé került a világon.

Halász Bence kiválóan kezdte a kalapácsvetést, sajnos kisebb technikai hibák miatt a nagy dobásai érvénytelenek lettek, így a hetedik helyet szerezte meg. A mezőny legfiatalabb versenyzőjeként, két éves kalapácsvető múlttal, rendkívül biztató az eredménye a jövőt tekintve. Halász Bence szombaton a diszkoszvetés selejtezőjében folytatta, a nyolcadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

Szűcs Noémi két napon át egész nap versenyzett, a hétpróbát nagyon feszülten kezdte, több technikai hibával, de látszott, hogy jó fizikai állapotban van. egyéni csúcsokkal igazolta jó formáját / 4806 ecs – országos csúcs! – 14,85- 151-9,88-26,39-565-32,72-2:25,13 p.

Vasárnap, a megszokottakkal ellentétben három döntőben is érdekeltek leszünk, Rivasz-Tóth Norbert a gerelyhajítás, valamint két váltónk a vágtadöntő záró küzdelmeiben vesznek részt. Kámán Ferenc

Eredmények/ időrend

Donetsk -2013

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.