Diákcsemege fesztivál

Az atlétika is jelen volt a Bikás parkban

Augusztus 31-én, - a nemzeti tanévnyitót megelőzően – Diákcsemege fesztiválra került sor Újbudán a Bikás parkban, amelyen a kulturális és diák programok mellett a sport is nagy hangsúlyt kapott. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága  mellett több kiemelt sportág, köztük az atlétika is képviseltette magát. A kicsik és nagyobbak a Kölyök Atlétikai szerekkel ismerkedhettek, kipróbálhatták az atlétika alapjait, a futást, ugrást, dobást – természetesen gyerekeknek megfelelő formában.

A sport standnál a teljes rendezvény alatt kígyózó sorok voltak, remek hangulatban telt a tanév előtti utolsó nap.

Programokkal, játékokkal, vetélkedőkkel, nyereményekkel, hasznos, az új tanévvel kapcsolatos tudnivalókkal, várták a szervezők az iskolásokat és szüleiket. A fesztiválon megannyi érdekesség és koncert között, Győrfi Pál tartott bemutatót az elsősegélynyújtásról. Kézbe adható, preparátumok, makettek, interaktív eszközök, segítségével a szórakozva tanulásban segített a Magyar Természettudományi Múzeum.

A játékokban részt vett diákok sorsoláson vettek részt, számos ajándék mellett a fődíjat, a 100 ezer forint értékű osztálykirándulást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

A fesztiválon részt vett többek között a Felelős Szülők Iskolája, pedagógiai, pszichológiai és mentálhigiéniás szakemberek közreműködésével, a XI. kerületi Mesekő számos játszófoglalkozással, a Móra Könyvkiadó olvasósarokkal, kézműves foglalkoztatóval.

A nagyobbaknak a Katedra a játékos nyelvtanulásban nyújtott segítséget, míg a BME Formula Student és a Kecskeméti Főiskola csapatának köszönhetően az Eco-Marathon versenyautóit is megtekinthették a kilátogatók. Sőt, az elektromos autók nem csak kiállított járműként szerepeltek, hiszen Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a nap során több alkalommal bemutató vezetést tartott.

A fesztiválon felléptek táncaikkal, ételeikkel, irodalmukkal a nemzetiségi csoportok, kilátogattak a Diákcsemegére az olimpikonok, előadóművészek és a leendő osztálytársak, barátok is. (forrás: EMMI/ DT)

Diákcsemege fesztivál 2014

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.