Dr. Kiss-Polauf Marianna

2004-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Gyermekkorom óta hangsúlyos szerepet játszik életemben a sport. 6 éves koromban kezdtem teniszezni Pakson, melyet a sporttagozatos általános iskola 8 éve alatt, majd később a gimnáziumban is versenyszerűen űztem. Az atlétika volt a diákéveim másik meghatározó sportja, gimnazistaként Diákolimpiai döntőn is részt vehettem. Az orvosi pályára is a sportorvosi érdeklődésem hajtott.

Orvosként ortopéd-traumatológusként kezdtem el dolgozni a fővárosi Szent János Kórház Ortopédiai-Traumatológiai Osztályán, szakorvosi képesítésemet 2012-ben szereztem meg. A szakmán belül felnőtt- és gyermekortopédia, traumatológia, sportsebészet, váll-, térd- és lábsebészet a fő érdeklődési területeim. Érdekelnek a különböző mozgásszervi rehabilitációs lehetőségek: a kinesio taping, a manuálterápia, a gyógytorna és fizikoterápia valamint a sportpszichológia.

Egyetemi éveim alatt elvégeztem a TF sportmasszőri alaptanfolyamát, később Londonban és itthon is több kinesio-taping kurzuson vettem részt. Erasmus ösztöndíjjal Németországban töltöttem 1 szemesztert, rezidensként pedig Londonban dolgoztam fél évet.

A Semmelweis Egyetem Doktori Iskola PhD hallgatójaként volt alkalmam részt venni sportpszichológia és sporttáplálkozás kurzusokon.

Az atlétikában 2009 óta tevékenykedem, kezdetben az utánpótlás válogatottat kísértem el több nemzetközi versenyre, majd 2013 szeptemberétől lettem a válogatott csapat keretorvosa.

Családom maximálisan támogatja a tevékenységemet, többek között azért is, mert férjem maga is utánpótlás válogatott atléta volt. 2 gyermekem van, Tamás és Anna Blanka.

Sportorvosként elsőszámú célom a magas szintű teljesítmény mellett a sportoló védelme és egészségének megőrzése.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.