Eredményhírdetés csütörtökön

spcsgalaKi lesz az Év sportolója, csapata, szakvezetője?

Idén 300 sportújságíró szavazatai alapján született meg a végeredmény, melyet a december 18-i díjátadó show keretében ismerhetünk meg. – olvasható Dobor Dezső sajtófőnök „előzetesében”. - Ha az elért helyezéseket pontokra váltjuk, akkor a Sportcsillagok gálája eddigi története során csak megközelíteni lehetett Balczó Andrást, az örökranglista éllovasát.  Az elmúlt 56 évben a kajak-kenu és az úszás dominált a díjkiosztókon. Vajon a hegemóniájuk tovább erősödik-e idén is?  Az öt kategóriában együttvéve a legtöbb elsőséget szerzett sportágak: úszás 46, kajak-kenu 37, vízilabda 23, öttusa 22, vívás 19, atlétika 13. Összesen 23 sportág rendelkezik legalább egy győztessel.

Gyurta Dániel aligha védheti meg tavalyi Év sportolója címét, olyan erős eredményekkel rukkoltak ki a vetélytársai. Gyurtát eddig háromszor választották a lista tetejére, idei nagy évével lehet, hogy egyenlít a tornász Berki Krisztián, aki 2010-ben és 2011 volt már az Év sportolója. Vagy tíz év után újra birkózó kerül a csúcsok csúcsára? Bácsi Péter idén mindent megnyert, EB-t, VB-t, nem tudott hibázni. Ez mire lesz elég? 

Zsivótzky  és Annus után nem az első kalapácsvető lenne az olimpiai bajnok Pars Krisztián, aki a dobogó tetejéről integet a többieknek. Vajon az Európa-bajnoki aranya milyen súllyal esik latba?  Mint ahogy kérdés az is, hogy a többi idei Európa-bajnok / Cseh László, Verrasztó Dávid, Rédli András, Lőrincz Tamás közül valaki is beleszólhat-e a világbajnokok 'vitájába'.

A Sportcsillagok Gálaestje sajtófőnökének teljes írása   ITT  olvasható

sportcsillagok gála 2014

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.