Kölyökatlétikai verseny Gyomaendrődön

Fergeteges hangulat a sportcsarnokban  /  Beszámoló  -  fotók

DSCF3624Gyomaendrődön, a felújított Varga Lajos Sportcsarnokban  gondos előkészületek után élményt adó lebonyolítás mellett került sor, hetven boldog gyermek részvételével a régió Kölyökatlétika versenyére,

amelyen a gyulai Implom József Általános Iskola 5. sz. Sportiskola Tagintézménye, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola, a békési Dr. Hepp Ferenc Sportiskola, valamint két helyi általános iskola, a Kis Bálint és a Rózsahegyi Kálmán iskolák 6- 10 éves tanulói vettek részt.

Megnyitójában Toldi Balázs  polgármester kedves szavakkal köszöntötte a versenyzőket, edzőket,testnevelőket.

A város vezetője kiemelte a mozgás fontosságát és nagy örömmel üdvözölte az eseményre érkezett kiemelkedő sporteredményekkel rendelkező iskolákat.

A 2014/2015- ös tanévtől a közoktatás alsó tagozatos évfolyamain bevezetésre kerülő kölyökatlétika a mindennapos testnevelés keretén belül valósul meg, melyhez a Magyar Atlétika Szövetség minden általános iskola számára biztosít eszközkészletet, a Testnevelés Egyetemmel együtt pedig szintén ingyenesen akkreditált továbbképzést biztosít.

Ezen a napon a gyerekek felkészülésük sokoldalúságáról tehettek tanúbizonyságot, rendkívül változatos gyakorlatokban versenyeztek egymással; forgószínpad szerűen egy időben váltva feladatokat.

Különböző futó-, ugró- és dobószámok kerültek lebonyolításra: gát- sprintváltó, koordinációs létrafutás, forma 1, diszkoszvetés, rakétahajítás, dinnyedobás, szöcske- és békaugrás, rúdugrás, ugrálókötelezés, majd a verseny végén egy 4 perces állóképességi futóverseny, amely alatt, "majd' felrobbant" a csarnok a műsorvezető irányítása mellett!

DSCF3400

A jelzőmezek színeiről elnevezett csaptok versenyét ezúttal a rózsaszínűek nyerték a lilák és holtversenyben a sárgák és a narancssárgák előtt, de igazából minden gyermek győztesnek érezhette magát, hiszen fergeteges hangulatban "atlétikásat játszhattak"!

A díjátadásnál az igényesen névre szóló oklevelek mellett sütemény várta a gyerekeket. A kiváló hangulatú verseny végén minden résztvevő örömét fejezte ki, hogy tagja lehetett a kora délutáni sporteseménynek és bizakodva várják a folytatást.

Vaszkán Gábor koordinátor részletes beszámolója az eseményről   ITT  olvasható      

Fotóalbum/ rendezők

DSCF3433DSCF3497

DSCF3658

foto: rendezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.