Négy ország osztozott az aranyérmeken

Mezei futó EB – 2014   /   Eredmények, honlapok

Szép hegyi környezetben, a síterepeiről híres bulgáriai Borovetsen versenyeztek egymással Európa mezei futói. A napsütéses, de plusz két fok körüli hőmérséklet, a havas fenyők közötti, sok helyen igen sáros terep nehéz feladat elé állította az indulókat. A versenyen a magyar atlétikát két utánpótlás/U23  korú atléta képviselte.

Mindketten keményen megküzdve a körülményekkel, mezőnyük második felében értek célba. A férfiak 7782 méteres távján Gregor László a 51. helyen végzett/27:25 p. – 75 induló;  a nőknél Gyürkés Viktória  6085 méteren a  47. beérkező volt/ 25:07 p.- 60 induló.

A hat versenyszám mindkét nembeli egyéni- és csapat  aranyérmein négy ország osztozott. Legtöbbet, négyet Nagy Britannia nyert; hármat - hármat Oroszország és Törökország, kettőt Olaszország futói vihettek haza.

A felnőtt versenyek befutóinál, a férfiaknál és a nőknél is, azonos nemzetbeliek szoros beérkezését láthatták a sportág kedvelői. Bajnokok: Polat Kemboi Arikan/TUR és  Gemma Steel/GBR. Összesen tíz ország legjobbjai állhattak dobogóra .(ml) 

Eredmények     .    Honlap/ EA

mezeeb14 / eatv

foto: EA/ video

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.