A „sportok királynője” a Broadwayon

kölyök atlétika/ iaaf.orgNagy sztárok a gyerekcsapatok élén

New York szívében, a Broadwayon az atlétika játssza majd a főszerepet június 11-én – jelentette be minap a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. 

A „Nagy Alma” lakói, látványos bemutató keretében az IAAF Kölyök Atlétikai Programjával (IAAF Kids’ Athletics)  ismerkedhetnek meg közelebbről.

A nemzetközi szövetség a Nestlével együttműködve, az iskolai és fiatalkori sportolás fontosságára, az egészségtudatos életmódra, étkezésre kívánja felhívni a figyelmet, a közös, 2012 óta működő projektben.

Ennek következő állomása lesz a New York-i Herald Square (a Broadway). A különleges esemény a június 14-i IAAF Gyémánt Liga viadal, az Adidas Grand Prix felvezető programja.

Az Empire State Building közelében található téren jövő hét szerdán minden a „sportok királynőjéről” fog szólni. A kezdeményezés mellé álltak a sportág legnagyobb csillagai is, akik személyesen, csapatkapitányi minőségben is részt vesznek a promóciós eseményen.

A 9-10 éves gyerekekből álló hat iskolás csapat bemutató-versenyén aktívan segédkezik többek között Yohan Blake, Maurice Greene, Sally Pearson, Jenn Suhr, vagy éppen Warren Weir. Sőt, Jenn Suhr, a hazaiak egyik kedvence, saját számában, rúdugrásban is megcsillogtatja tudását.

A nemzetközi szövetség Kölyök Atlétikai Programja  immáron 130 országban van jelen, köztünk Magyarországon is, és óriási népszerűségnek örvend. ( iaaf.org / Daka T.)

iaaf

foto: iaaf.org

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.