Több mint háromszáz atléta Mátyásföldön

Évzáró-évnyitó ünnepséget tartott az az Ikarus BSE

Az Erzsébetligeti Színházban tartotta évzáró és egyben évnyitó ünnepségét az Ikarus BSE közel 40 éves múlttal rendelkező atlétika szakosztálya. A rendezvényen Kovács Péter polgármester, a szakosztály tiszteletbeli elnöke, egykori ikaruszos atléta, és Szász József önkormányzati képviselő, a szakosztály társadalmi elnöke adta át a jutalmakat a 2013-as év legsikeresebb atlétáinak és edzőinek.

Az elmúlt év eredményeit ifjabb Tomhauser István értékelte, aki elmondta, hogy a sportolók száma elérte, sőt meg is haladta a 300 főt. Pontosan 337 atlétával foglakoznak, és a létszám több mint fele 12 év alatti gyermek. 

A széles alapokra törekvő szakosztály olyan példaképeket tud állítani fiataljai elé, mint a kiváló gátfutó Kiss Dániel vagy középtávfutó Gyürkés Viktória.

ikarus bse

Több, a felnőtt országos bajnokságokon is dobogós versenyző – Kecskés Levente, Kővári Tamás, Kéri Tamás – mellett tavaly már 11 utánpótlás korú versenyző – Barcsay Csanád, Detrik Balázs, Dénes Ervin, Horváth Csaba, Holló Henrik, Ludvig Benjamin, Manyik Péter, Papp Szabolcs, Rab Attila, Szatló Nóra, Tóth Zsombor – képviselte Magyarországot korosztályos válogatott versenyeken.

Az edzőként is eredményes sportvezető beszédében kiemelte: az Ikarus BSE atlétikai szakosztályának folyamatos fejlődése nagy részben az atléták és az edzők remek teljesítményének köszönhető.

ikarus bse

Ezt megelőzően Adorján István, az Ikarus atlétikai szakosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, és megköszönte a szakosztály elnökségének, a sportolóknak, az edzőknek, és a támogatóknak munkáját, amellyel hozzájárultak az eredményes szerepléshez.

A szakosztályvezető felhívta a figyelmet egy további jó hírre is, miszerint a 2013-as évtől kiemelten támogatott sportág lett az atlétika, ami jelentős többletforrást jelentett már a tavalyi évben, és jelenthet 2014-ben is a sportág kiemelkedő egyesületeinek, így az Ikarusnak is.

Végezetül fontosnak tartotta, hogy külön is köszönetet mondjon az egyesület és a szakosztály két legnagyobb támogatójának, a XVI. Kerületi Önkormányzatnak valamint a Docler Holdingnak és a mögöttük álló Gattyán családnak is.

ikarus bse

Kovács Péter polgármester üdvözlő beszédében egy újabb fejlesztést, a hangosítás korszerűsítését is bejelentette, majd a hagyományoknak megfelelően az idei évzáró és egyben évnyitó rendezvényen a kerület első embere ismét kitűzte a következő év legfőbb céljait.

Azt kívánta, hogy az egyesület történetének újabb atlétikai számaiban, – mint a súlylökés vagy a rúdugrás – jó eredmény érjenek el a kertvárosi atléták, és mindenkinek sok sikert kívánva a 2014-es versenyszezonhoz, reményét fejezte ki, hogy tovább emelkedik a dobogós helyezések száma.

A versenyzők mellett az Ikarus Atlétikai Centrum is jelesre vizsgázott 2013-ban, hiszen ebben az évben a hazai szövetség a legtöbb jelentős versenyt a Bátony utcában tartotta. Többek között az Ikarus pályán rendezték meg a 2013-as Felnőtt Országos Bajnokságot, az Országos Váltóbajnokságot, a Serdülő Országos Csapatbajnokságot, és a Szenior Országos Bajnokságot, és a létesítmény otthont adott korosztályos válogatott viadalnak is.

ikarus bse

Mindezeken felül a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás programját, a Sport XXI-et, a Magyar Atlétikai szövetség javaslatára szintén az Ikarus Atlétikai Szakosztálya koordinálja Budapesten és Pest megyében. A rendezvény hivatalos része után a szakosztály állófogadáson látta vendégül a meghívottakat.  Kellner Gergely írása alapján

Az ünnepélyes évzárón jelen volt Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke; Korompai Péter, a Budapesti Atlétikai Szövetség elnöke, és Sátor László főtitkár; Kámán Bálint a MOB atlétikai utánpótlás vezetője; Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere, a szakosztály tiszteletbeli elnöke; Ancsin László a kerület jegyzője; Horváth János az Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának elnöke;

Svantner István az Ikarus BSE ügyvezető elnöke; Adorján István szakosztályvezető; idősebb Tomhauser István vezetőedző; ifjabb Tomhauser István módszertani vezető; Loch Ferenc, az egyesület társadalmi elnöke; Vámos Tibor a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója; a szakosztály edzői, a tavalyi év legsikeresebb atlétái és a partnerkapcsolatok képviselői.  

ikarus bse

foto: rendezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.