Három éves a Kölyök Atlétikai Program

Tájékoztató és bemutató Székesfehérváron  /  Fényképek

masz Nagyszabású bemutató keretein belül ünnepelte három éves fennállását a Magyar Atlétikai Szövetség  által létrehozott Kölyök Atlétikai Program. A Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban kilenc helyi iskola 27 csapattal, összesen közel 300 kisiskolással vonult fel.

Az elvégzendő feladatok egyenlő arányban oszlottak meg; a nebulók három ugró, három futó és három dobó gyakorlatot mutattak be az érdeklődőknek.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke külön megköszönte Magyarország Kormányának támogatását, hogy 2012-ben  felismerték a programban rejlő lehetőséget.

Azt, hogy mozgásanyaga egy egészséges generáció felnevelésére ad esélyt, akik az iskolák alsó tagozataiban nem csak a sportot, de a mindennapos testmozgást is megszeretik, megszokják.

Gyulai Miklós hangsúlyozta, hogy Magyarország az egyetlen olyan tagja a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, ahol a nemzeti alaptanterv részét képezi az "IAAF Kids’ Athletics” -re épülő Kölyök Atlétikai Program.

3 eves a klyk atltika bemutat ml

Szalma László, a Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének vezetője bejelentette, hogy heteken belül befejezik a programhoz kapcsolódó szakemberképzést, amivel közel 3000 tanítót képeztek ki az elmúlt 3 év alatt.

Az általános iskolák, a szakembereknek átadott tudás mellett egy közel 300 000 forint értékű eszközcsomaggal is gazdagodtak, melyek segítségével a gyermekek napi rendszerességgel gyakorolhatják az egészséges mozgáskultúra alapjait.

3 eves a klyk atltika bemutat ml

A délelőtti bemutatót követően, a MASZ által tavaly ismét életre hívott Atlétikai Csapatbajnokság  és a Serdülő CSB  idei döntője vette kezdetét.

A szombati nap így a legkisebbektől a legnagyobbakig minden résztvevő, atlétabarát és érdeklődő számára adott feladatot, izgalmat és látnivalót az egy évvel ezelőtt átadott székesfehérvári létesítményben.(MASZ)    Fotóalbum/ML

3 eves a klyk atltika bemutat ml 1

3 eves a klyk atltika bemutat ml 5

 3ves a klykatltika bem ml

foto: ML

 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.