Holtverseny az élen

022400201clKölyök Atlétika verseny Győrben

Kölyökatlétikai élményversenyt rendezett a Győri Atlétikai Club a Móra Ferenc Általános és Szakközépiskola tornatermében, ahol Farkas Roland vezetésével egy gördülékeny, izgalmas viadalon vehettek részt a meghívott iskolák csapatai.

Az eseményt a házigazda iskola intézményegység-vezetője, Fekete Szabolcs nyitotta meg. A másfél órás, körversenyként lezajló megmérettetésen öt iskola hat csapata vett részt (több iskolából is a kiírásban meghatározott hét főnél többel/ 8-9 kisdiákkal érkeztek a testnevelők, így ők csapatukkal együtt, de versenyen kívül teljesítették a feladatokat).

A karzaton helyet foglaló szülők és családtagok szurkolása közben, több mint 50 gyermek hangja töltötte be a kis tornatermet.

Holtversenyben végzett az első helyen a Gárdonyi Géza Általános Iskola két csapata, így az „A” és a „B” csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Második lett a Gyárvárosi Általános Iskola, a bronzérmet pedig az Arany János Általános Iskola szerezte meg. A negyedik legjobbként a Petőfi Sándor Általános Iskola, ötödikként a házigazda, Móra Ferenc Általános Iskola fejezte be a versenyt.

Minden csapat nyolc Kölyök Atlétika versenyszámot teljesített: keresztszökdelés, gerelyhajítás, békaugrás, sprint-gát, létrafutás, térdelésből tömött labda dobás, kötélhajtás, 5 perces állóképességi futás.

A dobogós csapatok éremdíjazásban részesültek, a résztvevő iskolák oklevelet vehettek át. A díjakat a gyerekeknek Röck Samu torna mesteredző adta át. A verseny végeztével minden induló müzli szeletet kapott, amit az eredményhirdetésre várva örömmel fogyasztottak el. Az esemény sikeresen szolgálta a sportág népszerűsítését, befejezése után több szülő is érdeklődött az iskolán kívüli atletizálás lehetőségérő. (info: Kószás Kriszta) 

Fotóalbum/rendezők

022400051

022400232

022400281

foto: rendezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.