Kölyök Atlétika Székelyföldön

November 18-21. között Hargita Megye testnevelési szakfelügyelője, Izsák-Székely Lóránt meghívására Székelyföldön járt az ARAK küldöttsége. „- A látogatás elsődleges célja az volt, hogy Hargita megye testnevelővel megismertessük a Kölyök Atlétika szemléletét, saját versenyeinket, és az ott élő magyar gyermekeknek eljuttassuk a Kölyök Atlétika szercsomagot”- olvasható Babos Rita utánpótlásedző beszámolójában. 

A Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán tartott előadásokon Woth Klára, a TF nyugalmazott docense az 5-12 évesek képességfejlesztéséről, a Kölyök Atlétika versenyszámairól, a versenyek szervezéséről adott áttekintést, míg Babos Rita utánpótlásedző az ARAK Utánpótlás Akadémiát és a saját rendezésű versenyeket (AKTIV, TESZ) mutatta be. Székesfehérvár sportéletéről Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok tartott beszámolót.

A testnevelő tanárok nyitottak voltak és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadókat. Aktívan vettek részt a Kölyök Atlétika gyakorlatok bemutatásain, a versenyek szervezésében és lebonyolításában. Láthatóan megmozgatta fantáziájukat a színes és változatos eszközök sokasága, jobbnál-jobb új ötletek születtek.

 A bemutatókon nagy számban jelentek meg a helyi közélet képviselői (szenátor, önkormányzati képviselők, alpolgármesterek).  A szercsomag természetesen a gyermekek körében aratta a legnagyobb sikert. Jó volt látni a csillogó szemeket, az önfeledt játékot! Számukra a legnagyobb örömet az a bejelentés okozta, hogy az eszközök náluk maradnak.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város jelentős anyagi támogatásának köszönhetően, a Székelyudvarhelyi Sportiskola vezetője Bartus Attila, valamint a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatónője Lőrincz Juli vehette át az ajándék szercsomagot.

Az ARAK Utánpótlás Akadémia szakmai programjának, ütemezett feladatainak megfelelően Hirt Károly elnök a külhoni magyar szakemberekkel is felvette a kapcsolatot. Az együttműködés első lépcsőjeként közös versenyek szervezése, edzőtáborozások szerpelnek a tervekben. (Babos Rita )

foto: arak
 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.