Népszerű volt a decemberi verseny

Sport XXI – Dél-Dunántúl Régió, terem

A régióban az idei évben is a decemberi teremverseny volt a legnépszerűbb a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott Sport XXI. programban. Hét szakosztály összesen 19 csapatot indított Bonyhádon, ami 152 gyermeket jelentett. Az öt versenyszám a sprintváltó, a gátváltó, a szemből magasugrás, a helyből hármas- ill. ötösugrás és a medicinlabda lökés melltől volt. Az U11-esek szemből magasugrásánál hat csapat is maximális pontszámot ért el. Jövőre bátran lehet emelni majd a lécet ebben a versenyszámban.

A gátváltóra a verseny végén került sor, a futamok beosztása az erőssorrend alapján készült el. Remek hangulatban zajlott az utolsó versenyszám. Az U13-asok versenyében pécsi győzelem született, míg a fiatalabbaknál a házigazda AC Bonyhád „A” csapata vitte el a pálmát. Az eredményhirdetés előtt elbúcsúztattuk a 2003-as születésű versenyzőket, ők jövőre – remélhetőleg – az újonc kategóriában öregbítik a régió hírnevét. Búcsúzóul egy-egy zacskó tökmagot kaptak, hogy emlékezzenek rá, hogy már nem is olyan tökmagok.

A Dél-Dunántúl régióban 2015-ben hét verseny során 785 rajthoz állást regisztráltak a jegyzőkönyvek. „- Természetesen jövőre szeretnénk 840-re tornászni ezt a számot, ami azt jelentené, hogy minden versenyen átlagban 15 csapatot ill. 120 gyermeket mozgatunk meg” – tette hozzá az összefoglalót készítő Scherer Tamás koordínátor

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.