Sportolók, vezetők figyelmébe!

figyelem kicsiA Magyar Antidopping Csoport felhívja a versenyzők, edzők, vezetők figyelmét, hogy
a 2015. január 1. napján  hatályba lépett Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat doppingvétséggé minősítette a sportolók és bizonyos sportszakemberek sportszakmai együttműködését.

Ezen új szabályok alapján doppingvétséget követ el a sportoló, amennyiben eltiltás hatálya alatt álló, vagy olyan sportszakemberrel valósít meg sportszakmai együttműködést, akit – olyan magatartás miatt, amely doppingvétségnek minősül – büntetőeljárás vagy fegyelmi eljárás eredményeként elítéltek vagy foglalkozásának gyakorlásától eltiltottak

Ezúton kívánjuk felhívni valamennyi sportoló figyelmét arra, hogy azon sportszakemberek listája, akik a fenti feltételeknek megfelelnek, azaz magatartásukkal deklaráltan megsértették a Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat valamely rendelkezését, a WADA honlapján ( www.wada-ama.org ) folyamatosan aktualizálásra kerül.

A feltüntetett személyekkel történő sportszakmai együttműködés szigorúan tilos. Ezen szabály megszegése doppingvétség megállapítását, és az érintett sportoló eltiltását vonhatja maga után. (HUNADO) 

A Magyar Antidopping Csoport Hírlevele - 2015/05

hunado

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.