Színvonalas versenyek Dudincében

Srp Miklós up. csúccsal nyerte az 50 km-es magyar bajnokságot  /  Eredmények

srp miklos 20km mlAz idén is magas színvonalú Dudiska50  IAAF Permit gyalogló viadal keretében került megrendezésre - hasonlóan az elmúlt évekhez - Magyarország 50 km-es gyalogló bajnoksága.

A rangos dudincei/Gyügy  viadalon, amelyet a szlovák Világ Kupa győztes Matej Tóth nemzeti csúccsal és a világ idei legjobb eredményével/3;34:38 ó. nyert meg - a még up.korú Srp Miklós vehette át a győztesnek járó OB aranyérmet/4;01:44 ecs.

„- A felkészülésem alapján éreztem, hogy ezen a versenyen lehet egy jó eredményt menni – mondta a Bp.Honvéd atlétája az eredményhirdetés után.

- Az eddigi munkám jól sikerült, reméltem a négy óra körüli eredményt. Két héttel ezelőtt a tatai edzőtáborban összeszedtem egy kisebb sérülést, emiatt kicsit félve indultam neki a távnak. De edzésen már elég jó tempóban mentem egy 40 km-t és bíztam abban, hogy sikerülhet. A verseny alatt végig tudtam a részidőimet. A legkritikusabb időszak számomra 44 és 47 km között volt, ekkor a tervezett km időkből kissé kicsúsztam, de bíztam abban, hogy az utolsó három kilométert még jól meg tudom csinálni.

Most ráállunk a 20 km-re, az U23 EB a cél, az időm nagyon közel van a szövetség elvárt tudásszintjéhez. Ezt szeretném elérni, ill. a nyár folyamán jól szerepelni a versenyeken, többek között a hazai Szuper Liga sorozaton.” – fejezte be a leghosszabb olimpiai táv idei magyar bajnoka, aki eredményével új országos csúcsot  ért el az U23 korcsoportban/régi 4;08:58 Czukor Zoltán ’84 (edzője dr.Urbán Ákos, nevelőedző: Srp Gyula).

Az ezüstérem Rácz Sándor nyakába került/4:05:03 ecs – a bronzéremnek Marinka Zsolt örült/5;08:05 ó.

srp miklos 2013 mlracz sandor 20km ml

„- Fantasztikus verseny volt, igen erős mezőnyben gyalogolhattak a magyar bajnokság indulói – foglalta össze röviden a látottakat a szakág koordinátora, dr.Urbán Ákos. -  A győztes Matej Tóth kiemelkedő idővel győzött. Nagyon jól ment a bajnoki címet megszerző, 22 éves Srp Miklós, aki először teljesített az 50 km-t és a második helyen célba ért Rácz Sándor is jelentősen megjavította egyéni csúcsát. Mindketten végig keményen mentek, az utolsó kilométerekig két és fél percen belül voltak egymáshoz képest.

A koradélutáni 20 kilométeren szintén jól gyalogolt Madarász Viktória, aki eddigi második legjobb teljesítményével a hetedik legjobb volt/1;31:35 ó. A fiataloknál is több figyelemreméltó eredmény született, közöttük Récsei Rita 10 km-es gyaloglása, amely a junior EB elvárt teljesítményszintjénél jobb idővel zárult. Venyercsány Bencét nem sokkal a cél előtt diszkvalifikálták, az öt kilométere 21,05 p. volt.”

A „névadó” 50 km-en a szakág legjobbjai közül sokan álltak rajthoz. 12 atléta négy órán belül, közülük hét 3;50-en belül teljesítette a távot.

A különböző megrendezett távokon a magyar gyaloglók jó helyezéseket értek el, hárman a serdülők és idősebbek között: Récsei Rita/jun10km 48:22 ecs – Sárossi Bálint 2000/ifi10km 48:11 ecs és Dimanopulosz Daphne/ifi5km 25:41 – első helyen értek célba. A veteránoknál magyar sikerek születtek Venyercsány László és Bodorkós Tamásné révén. (ml)  Eredmények

madarasz viktoria 2013 mldudince 50km

foto: ML

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.