Alsó tagozatosok teremversenye Miskolcon

208 kisdiák ismerkedett a sportággal

Évek óta hagyomány Miskolcon, hogy a téli időszakban terematlétika versenyt rendeznek az alsó tagozatos tanulóknak, ezzel is népszerűsítve a sportágat.

A  Breki Kids elnevezésű eseményt negyedik alkalommal szervezték meg a diáksportosok, melyen I. és II. korcsoportban 13-13 csapat 208 tanulója vett részt. A feladatokat az alsó tagozatos tananyag mozgásanyagára építette a szakágvezető Soós Istvánné, ötvözve a Kölyökatlétika és a Sport XXI. feladataival.

A versenyt közös, zenés gimnasztikával kezdték a diákok, melyet a Forma 1-es –gát-szlalomváltó váltó követte. Az ügyességi versenyszámokat nyolc helyszínen, forgószínpadszerűen, a testnevelőkből, volt és jelenlegi atlétákból összeállt versenybírói gárda összehangolt munkájának köszönhetően (szivacsgerely-hajítás, helyből hármasugrás,) rendezték meg, nagy sikerrel.

 Mint minden atlétikaversenyre, erre az alakalomra is egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel készült a Miskolc  Városi Diáksport Szövetség, ezekkel jutalmazták a csapatokat.

Mindkét korcsoportban a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola végzett az első helyen, egy-egy ezüstérmet szerzett a Jókai Mór Református Általános Iskola és a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola csapata, míg bronzérmesként ünnepelhettek a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és a Jókai Mór Református Általános iskola tanulói.

Az idei tanévben egy három versenyből álló programot állított össze a Miskolc Városi Diáksport Szövetség, melynek következő állomása a fedett pályás verseny lesz a tavaly felavatott Tábori László futófolyosón.

Az alsós atlétikaprogram zárásaként a hagyományos Csokifutás elnevezésű mezei futóverseny szerepel a naptárban. (sa)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.