Baji Balázs hatodik a fedett VB 60 gát döntőjében!

Jól szerepelt a magyar válogatott Portlandben

A Fedett pályás Világbajnokság záró napján is volt kiemelkedően versenyző magyar atléta. A tegnapi első kör és mai programnyitó elődöntő teljesítése/7,64 mp után Baji Balázs a 60 méteres gátfutás rendkívül erős döntőjében lépett pályára.  A hetes pályán rajtoló, a világversenyeken folyamatosan előrelépő gátasunk a fedett VB egyik sláger számában a rangos hatodik helyen ért célba/7,65 mp.  A finálét a jamaicai Omar McLeod  nyerte, beállítva a világ idei legjobb eredményét/7,41 mp.

" - Úgy akartam a döntő után lejönni a pályáról, hogy elégedett vagyok - ha 8. hely, de új csúcs, az jobb lett volna – mondta a verseny után Baji Balázs. -  A hatodik hely nagy dolog, de tudva, hogy időben jobbat tudok, maradt egy kis hiányérzetem... Köszönöm mindenkinek a szurkolást!”

A portlandi fedett VB-n sikeresen szerepelt a magyar válogatott. A hat fős csapatból hárman utaztak döntő eséllyel és a nagy verseny légkörében meg tudták valósítani ezt a nem könnyű elvárást.

 Ezüstéremmel és új országos csúccsal fejezte be versenyét Márton Anita súlylökésben; megközelítve legjobbját, egyéni csúcsokat elérve ötödikként végzett az összetett versenyző Zsivoczky-Farkas Györgyi és egy kiélezett versenyben ért hatodikként a 60 gát céljába Baji Balázs. Mellettük három olyan fiatal is képviselte színeinket, akiknél a tapasztalatszerzésen volt a fő hangsúly/ Nguyen Anasztázia, Kerekes Gréta és Kozák Luca.

Az éremtáblán nagy fölénnyel az Egyesült Államok válogatottja végzett az élen/ 13 arany, összesen 23 érem. A 29 dobogós helyezést szerzett ország között Magyarország a 19+ helyen zárta a négy napot. A ponttáblán/döntősök  a 20-21. pozíciót foglalja el válogatottunk, amelyben 53 nemzet került rangsorolásra a rajthoz állt 148-ból. (ml, ib / foto: Zádor Péter, Getty Images for IAAF)

 

A ffi 60 gát döntője a fedett VB-n, 2016 Portland

Dátum: 
2016. március 20.
Szerző: 
YouTube/ Eusp1
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.