Elhunyt Paragi Ferenc

Elhunyt a nagy magyar gerelyhajító generáció egyik meghatározó versenyzője, Paragi Ferenc. Az életének 63. évében eltávozott ötszörös országos bajnok, olimpiai- és EB döntős, sokszoros válogatott atléta 1980 és 1983 között  96,72 méterrel  a versenyszám világcsúcstartója volt. Kimagasló eredményét 1980. április 23-án Tatán érte el az akkor érvényben levő gerellyel, ezt a teljesítményt közel megismételte egy hónap múlva Wales-ben, válogatott viadalon/ 96,20 m. A szaklapok által a legtechnikásabb sportolók között említett Paragi Ferenc 1967 -1988 között a Csepel SC atlétája volt, az ott magas szinten eltöltött évek elismeréseként megkapta a Csepel Örökség díjat; 1979-ben az Év atlétája volt Magyarországon.

Aktív versenyzői pályafutása befejezése után is a sportág mellett maradt, eredményes edzői tevékenységet folytatott; három éven át irányította a Heraklész program gerelyhajító szakágát; nevével fémjelezve alapítvány működik a fiatal versenyzők támogatásáért.

Paragi Ferenc  személyében olyan kiváló sportembertől búcsúzik a magyar atlétika, aki kiemelkedő teljesítményeivel beírta nevét a gerelyhajítás hazai és nemzetközi történelmébe, és aki személyiségével, nagy tapasztalatával, tudásának átadásával jelentősen hozzájárult az őt követő nemzedékek eredményeihez. Emlékét az atléták közössége tisztelettel megőrzi. (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.