Emlékezetes szombat Tbilisziben

Arany- és ezüstérem, értékes helyezések, sikeres selejtezők a zárónap előtt

Az Európa-bajnokság harmadik napján három versenyszám selejtezőjében, a váltók első futásában, három elődöntőben és hat döntőben voltunk érdekeltek.

A napra a koronát Eszes Dániel  tette fel. 110 méteres gátfutásban új egyéni csúccsal: 13,39 mp, ami egyben új ifjúsági magyar rekord is, Európa-bajnok lett. Az elért eredményével Dani versenyszámban az európai ranglista élére került. Nem sokkal utána Pavuk Tira  a 2000 méteres akadályfutásban bátor futással kápráztatott el minket, amelynek eredményeként a dobogó második fokára állhatott fel. Csodálatos érzés volt nézni az eredményhirdetéseket magyar szereplőkkel, együtt énekelve a himnuszt az egész magyar csapattal.

Pénteken sok döntőt rendeztek és a két érmesünk mellett szerencsére több magyar versenyző is tagja volt még a mezőnyöknek. Délelőtt Sárosi Bálint  10 000 méteres gyaloglásban a nagyon meleg időjárás ellenére kiválóan versenyzett és az értékes 8. helyezést szerezte meg/46:31,19 p ecs. Leány kalapácsvetésben Németh Zsanett  igen erős mezőnyben lett kilencedik/60,60 m, Szatló Nóra  pedig a 12. helyen végzett súlylökésben/14,78 m. A fiú magasugrás látványos döntőjében 207  centimétert ugrott Pázmándi Dominik és ez az eredmény 8. helyezést ért.

Az előfutamában nagyszerűen futó Jeremiás Donát és Bartha Előd az elődöntőben befejezte a 400 gátat, hasonlóan a 200 méteres síkfutásban Renkó Evelin és Martinek Richárd is. A leány gerelyhajításban nem sikerült döntőbe jutnia Máté Fanninak és Schmölcz Mirtillnek. Balogh Kristóf  is, hármasugrásban, az első körben fejezte be a versenyét.

A selejtezők során svédváltóban a fiúk nagyszerű futással biztosították helyüket a vasárnapi döntőben/ Pisch Milán, Bak Bálint, Martinek Richárd, Jagodics Dennis; a leány váltóban sajnos nem értünk célba - nem sikerült a második váltásnál átadni a váltóbotot. ellenben a fináléba jutott Farkas Petra  távolugrásban és Aranyi Ferenc  diszkoszvetésben.

A napot két csodálatos éremmel fejeztük be, de mint a harmadik nap történéseiből látható,még nincs vége! A zárónapon három döntő kerül lebonyolításra magyar résztvevőkkel: a leány távol, a fiú diszkosz és fiú svéd váltó… Oroszi Zsuzsanna csapatvezető

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.