Kiváló hangulatban jó teljesítmények

Sport XXI  - Dél Alföld Régió, mezei

Szegeden a Városi Sportpálya körül kialakított pályán került megrendezésre a régió mezei futóversenye, amely a Magyar Olimpiai Bizottság által finanszírozott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló, hét versenyből álló versenysorozat idei első szabadtéri állomása volt.

A Kölyök Atlétika Program folyamatos térhódításának és a testnevelő, edző kollégák aktivitásának köszönhetően is egyre népszerűbb versenysorozat egy újabb rekordot tudhat magáénak, hiszen a szombati versenyen 186 ajándék matrica talált gazdára! Első ízben vettek részt az eseményen a szegedi iskolai csoportok, egyesületi versenyzők, és ha a páratlan betegséghullám nem söpört volna végig a csapatok tagjain, ez a létszám bőven 200 fölé emelkedhetett volna! Menyhárt Zoltán szervező és rendezői csapata rendkívül hasznos munkát végzett, kiválóan előkészített pálya és lebonyolítási feltételek vártak a gyerekekre, a 650m-es kijelölt pályán az U11 korosztály 2 kört (1300m), míg az U13-asok 3 kört (1950m) teljesítettek.

U11 korosztályban legeredményesebbnek, 223 pontot teljesítve a Békéscsabai Atlétikai Club csapata bizonyult, szoros versenyben megelőzve a Szeged Béke utcai Általános Iskola csapatát, akik 235 pontot gyűjtöttek és a HÓDIÁK- ot (261 pont). A mezőnyben 87 fő indult, 10 csapat és 7 egyéni versenyző, a csapatversenyen kívül egyéniben is avattak győztest. A lányok mezőnyében Joó Luca (TITÁN TC), míg a fiúknál Rabb Bálint (KARC) végzett az élen, mindketten magabiztos előnnyel.

Az U13 korosztály csapatversenyét 236 egységet gyűjtve a HÓDIÁK nyerte,, megelőzve a Szeged Rókusvárosi II. sz. Általános Iskola (247 pont) és Gyulai AC (251 pont) csapatait. Ebben a mezőnyben 99-en értek célba, ebből 11 csapat és az egyéniben indult versenyzők, akik közül a leggyorsabb a lányoknál Balogh Zsófia (HÓDIÁK), a fiúknál Klausz Milán (Gyulai AC) voltak, mindketten meggyőző előnyű győzelmet aratva.

Az utolsó szám után 10 perccel eredményt hirdettünk, ahol a dobogós csapatok és egyéni versenyzők gyönyörű érmeket, az összes résztvevő pedig matricát kapott. A következő versenyünk május 10-én Békéscsabán az Egyéni pályaverseny lesz. (infó: Vaszkán Gábor koordinátor)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.