Kiváló hangulatban jó teljesítmények Kecskeméten

Sport XXI – Dél-Alföld Régió, teremverseny / Fotóalbum

Kecskeméten, a Lánchíd utcai Általános Iskola csarnokában újabb rekordot sikerült elérni a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség által megrendezett régiós teremversenyen, mivel az elmúlt évhasonló időszakához képest 80 fővel többen, a 22 csapatban összesen 176 versenyző részvételével zajlott az idei első megmérettetés. A csapatok között ismét avattunk újoncokat, első ízben vett részt a Kölyök Atlétika Programból csatlakozó Gyuláról érkezett Implom József Tagintézmény csapata és Kiskunfélegyházáról a Jövő Bajnoka csapata is. U13 korosztályban 12; U11- ben 10 csapat igyekezett minél eredményesebben szerepelni, mindkét kategóriában 1-1 csapatot a tartalékokból összeverbuváltak alkottak. Legnagyobb létszámban a KARC versenyzők vettek részt, de öt csapattal indult a Békéscsabai AC és néggyel a Gyulai AC is.

A sport-délelőtt rangját növelte, hogy személyesen megtekintette Kámán Ferenc országos koordinátor, aki megnyitójában örömét fejezte ki az óriási létszám miatt és minden résztvevőt a sportolásra, azon belül az atlétikára biztatott. Vaszkán Gábor régiós koordinátor a lebonyolítás menetét, majd Adamik Zoltán versenyigazgató a csapatok versenyszámok szerinti beosztását ismertette. Öt versenyszámban indultak a gyerekek, melyek közül az első a gátváltó volt, majd következett három ügyességi szám: a melltől lökés medicinlabdával és a lebonyolítás menetét nagyban gyorsító szomszédos kisteremben megrendezett keresztszökdelés és zsámolyszökdelés. Az utolsó versenyszám a sprint-gát váltó volt, melyre már erősorrendben, az aktuálisan elért pontok alapján voltak besorolva a csapatok, fergeteges hangulatot teremtve a csarnokban.

Az U13 korosztályban a végig kiemelkedően teljesítő Békéscsabai AC „A” csapata győzött, a Gyula 5. sz. Sportiskola és a HÓDIÁK csapata előtt, míg a kisebbeknél az újonc Kiskunfélegyháza győzelemmel debütált, megelőzve a Békéscsabai AC „A” és a Kiskunhalas Kertváros csapatait. Minden versenyző matricát és a szervezők jóvoltából Sport szeletet kapott, a dobogós csapatok ezen kívül még éremdíjazásban is részesültek. Az összehangolt versenybírói gárdának köszönhetően a versenyt 2,5 óra alatt bonyolítottuk le. A díjakat Kámán Ferenc és Vaszkán Gábor adták át.

A következő régiós esemény a mezei futóverseny lesz márciusban, amelyre Szegeden kerül sor. Vaszkán Gábor koordinátor   Fotóalbum/ szervezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.