Kölyök Atlétika teremverseny Gyulán

Rekord létszámmal, kereken 100 tanuló részvétele mellett került megrendezésre a gyulai 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola tornatermében a 2008/2009-ben született gyermekek részére az Egyesületi Kölyök Atlétika Teremverseny.

Az esemény négy iskola (5. Számú Sportiskola, Implom József Ált. Isk., Magvető Református Ált. Isk., Karácsonyi János Katolikus Ált. Isk.) részvételével zajlott le november 30-án.  A tanulók első körben a Forma 1-es pályán próbálhatták ki gyorsaságukat és ügyességüket, majd a sprint váltóban vetélkedtek, az aktuális pontszámok alapján rangsorolva a csapatokat.

  A harmadik blokkban az ugráló kötél, szöcskeugrás valamint a dinnyedobás és a vortex hajítás került sorra, itt a csapatok forgószínpad szerűen váltottak helyet. Az utolsó etapban állóképességükről tettek tanúbizonyságot, amikor három percen keresztül kellett a színes labdákat egy-egy kör megtétele után a zsámolyból a vederbe pakolni.

 A lebonyolításért felelős Vinczéné Forgách Ágnes  testnevelő-edző véleménye szerint, jó hangulatban és gördülékenyen zajlott a verseny, a gyerekek élvezték az életkori sajátosságuknak megfelelően összeállított, változatos feladatokat.

Zárásként minden résztvevő kisdiák egyedi oklevelet és csoki mikulást kapott. Az atlétika sportág megszerettetéséhez ez a verseny rendkívül jó alapot ad, ami a szervező számára a gyermekek megnyilvánulásából, hozzáállásából is kiderült.

Vaszkán Gábor,  a Kölyök Atlétika Dél-Alföld Régió koordinátora ellátogatott a rendezvényre, tevékenyen részt vett a lebonyolításban, és  elismerő szavakkal nyilatkozott a szervezésről és a lebonyolításról egyaránt. (szervezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.