Kölyök Atlétika verseny Szentesen

Beszámoló a jó hangulatú rendezvényről

Az elmúlt héten rendeztük meg Szentesen a Kölyök Atlétika  teremversenyünket. A versenyen 63 első osztályos tanuló vett részt, U9 korosztály.  A gyermekekből, függetlenül az osztályközösségektől, négy vegyes csapatot alakítottunk ki, akik hat versenyszámban mérték össze erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket.

 A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a rendezvény a Klauzál Gábor Általános Iskola tornatermébe sok felsőbb tagozatos érdeklődőt is vonzott. A tanulók a szeptember óta eltelt időszakban heti háromórás foglalkozáson ismerkedtek meg a KA rendszer követelményeiben megfogalmazott versenyszámokkal, valamint az egységcsomagban található eszközökkel.

  Természetesen, elsősorban az életkorukból adódóan némi fegyelmezetlenség, összpontosítási hiányosság előfordult, de minden csapatban szerepelt kifejezetten tehetségesnek mondható gyermek. Az iskola vezetésével, a testnevelőkkel közösen értékeltük a látottakat és ott a helyszínen eldöntöttük, hogy a versenyt a tanév végéig még négy alkalommal megismételjük és kiszélesítjük az U11 és az U13-as korosztályokra is.

Magával a szervezésével mi is néhány alapvető tapasztalatot szereztünk, melyek elsősorban az időmérések, valamint a verseny ritmusával kapcsolatosak. Ki kell zárnunk a néhány perces holt időket és sokkal gyorsabban kell a versenyszámokat egymás után indítani. Ez több versenybíróval könnyen megoldható.

Összességében jó hangulatú, a gyermekek számára érdekes eseményt szerveztünk és reméljük a szerzett tapasztalatok birtokában a jövőben még jobb versenyeket tudunk rendezni. Benkő István Maximus SE Szentes

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.