Körkép a hétvégéről

Színvonalas bajnokságok után a fiatalok / Rajthoz álltak a távfutók / Készülnek a fedett VB-n indulók

Az elmúlt hétvége bővelkedett eseményekben, fedettben és szabadban sokan álltak rajthoz. A fiatalok országos bajnoki címekért versenyeztek, a Újonc és serdülő összetett fedett OB-n és a Junior, serdülő és újonc Téli Dobó OB-n összesen 10 szakosztály  szerzett bajnoki címet/ a Syma csarnokban 4/ 4 vszám; a dobópályán 11/ 24 vszám. Budapesten a négy bajnoki aranynak négy klub örülhetett: a TSC-Geotech, PVSK, MMAC és az Egri SSE – Szombathelyen kiemelkedett a házigazda Dobó SE/ 10 első hely, megelőzve a „dobogón” a Jövő Bajnoka DSE/ 3 és az Albertirsai SE és a GEAC/ 2-2 győzelem legjobbjait. A junior Európa bajnok Halász Bence három számban is az élen végzett, a fedett pályás súlylökést 17,26 méteres egyéni csúccsal nyerte/ 6 kg.

Egy héttel a szakág bajnoksága előtt Mezei Liga verseny volt Nemesvámoson, amelyen több élvonalbeli távfutó is rajthoz állt. A férfiaknál a Gregor László, Minczér Albert, Pápai Márton - a nőknél a Kácser Zita, Pavuk Tira, Somogyi Anett hármas állhatott fel a dobogóra. Az olimpiai szintes Staicu Simona – ismét a limiten belül futva – 2;43:06 órás eredménnyel a második helyen végzett a Treviso Maratonon.  

A fedett VB-re való felkészülés közben három atlétánk állt rajthoz a hétvégén. Budapesten Nguyen Anasztázia/ 60 m 7,43 mp  - Zsivoczky-Farkas Györgyi / 60 gát 8,67 mp – súly 13,83 m és Jablonecben a saját csúcsát egy századra megközelítő Baji Balázs/ 60 gát 7,56 mp. (ml)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.