Látványos Kölyök Atlétika verseny Békéscsabán

Száz U9 korcsoportú gyermek versenyzett a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában megrendezett versenyen, a Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében, a Magyar Atlétikai Szövetség által támogatott versenyrendszerben. Tóth Sándor  mesteredző kiválóan összeszokott versenybírói csapata gördülékenyen bonyolította le az eseményt, amelyen a MASZ által támogatott Kölyök Atlétika csoportok vettek részt.

A club égisze alá a rendező iskolán kívül az erzsébethelyi -, a gyomaendrődi Kis Bálint- és a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola tartozik, de jelen volt még a békési Dr. Hepp Ferenc iskola is. Minden oktatási intézmény 20-20 fővel jelent meg, ezt a 100 gyereket 10 db 10 fős csapatba osztottuk, minden iskolából 2-2 gyerek került be egy adott csapatba, és különböző színű mezek alapján neveztük el őket.

Vaszkán Gábor  versenyigazgató, a Kölyök Atlétikai Program Dél-alföldi Régió koordinátora üdvözölte a gyerekeket, tájékoztatta a jelenlévőket a versenyrendszer lényegéről, majd megköszönte a csoportvezetők felkészítő munkáját és ismertette a lebonyolítás menetét.

A gyerekek nyolc versenyszámban indultak, melyeket forgószínpad szerűen cseréltek. Az első körben a Forma 1, az ugrókötelezés és a halacska (vortex) dobás célba számokat teljesítették, majd a 4. fordulóban az aktuális állás alapján a sprint-váltóban 5-5 csapat egyszerre versenyzett, amely rendkívül izgalmasra és látványosra is sikerült egyben. A következő körben a dinnyedobás, rakétahajítás és szöcskeugrás került lebonyolításra, majd egy gyors számítás eredményeként az utolsó versenyszámra, az állóképességi versenyre került sor, az aktuális pontszámok alapján rangsorolva a csapatokat.

Ebben a versenyszámban a gyerekeknek 3 percen keresztül a küzdőteret kellet körbe futniuk, melynek során a kislabdákat egy-egy kört teljesítve az egyik zsámolyból a másikba kellett belerakni. A véletlenszerű (random) csapatelosztás sikerességét jelzi, hogy a legtöbb labdát gyűjtő csapat 53-, míg a legkevesebbet teljesítő csapat 49-et teljesített, 5 csapat pedig holtversenyben 52 labdát sikerült átpakoljon, tehát sikerült egyenlő erősségű csapatokat kialakítanunk.

Mivel a játékos szórakozás mellett mégis csak egy verseny volt, eredményt is kellett hirdetnünk, a legjobban a sötétzöldek csapata versenyzett, megelőzve a második helyezett citromsárgákat és a holtversenyben dobogós világoszöld és király kékek csapatait. Minden versenyző a sportesemény végeztével egy nagyon szép oklevelet vehetett át.

Külön dicséret illeti a Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelés munkaközösségét, akik kiváló feltételeket biztosítottak a verseny zökkenőmentes megrendezéséhez.  A beszámolót készítette Vaszkán Gábor Kölyök Atlétika Dél-Alföld Régió koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.