Megkezdődtek a "Sport legyen a tied" program központi eseményei

Nagy népszerűségnek örvendett az atlétikai bemutatót

Elkezdődött az EMMI és az MDSZ által közösen szerevezett egész országot felölelő programsorozat, melynek az első állomása március 10-én került lebonyolításra a Mom Sport Uszoda és Sportközpontban. A 4 órás program alatt 17 sportág került bemutatásra, melyek között az atlétika is jelen volt.

Az atlétika standnál a gyerekek kipróbálhatták a gátfutást, a gerelyhajítást, a keresztszökdelést illetve a koordinációs létrát a kölyök atlétika eszközcsomagból ismert szereken. A feladatok lebonyolítását a Testnevelési Egyetem hallgatói illetve Lohn Angéla kölyök atlétika koordinátor segítette. A gyerekek az atlétika standnál nem csak mozoghattak, hanem kitölthettek egy atlétikáról szóló kérdőívet is, amit ha helyesen oldottak meg, ajándék volt a jutalmuk. Ezen kívül megnézhették milyen egy igazi diszkosz, milyen magas a női gátfutók versenygátja illetve hogy a 8,95m-es távolugró világcsúcs az milyen messze is van a valóságban.

Az atlétikai standnál folyamatosan 20-25 alsó tagozatos diák ismerkedett a sportággal valamint a kölyök atlétika eszközökkel. Nagy örömünkre szolgált, hogy több olyan iskola is kilátogatott a helyszínre ahol már a tanórán kívüli délutáni foglalkozások keretein belül is folyik a kölyök atlétika oktatása. Ezeken a gyerekeken látszott, hogy gyorsabban és koordináltabban tudták végrehajtani az ugró-dobó és futó feladatokat.

A jövőben áprilistól több vidéki városba is ellátogat "A sport legyen a tied!" program, ahol a vidéki gyerekek is találkozhatnak az atlétika standjával.

A program által reméljük, hogy tovább nő a sportágunkat űzők létszáma és a programon résztvevő gyerekek egyesületi kereteken belül is kipróbálják a későbbiekben magukat.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.