Miskolc és Kazincbarcika végzett az élen

Sport XXI – Észak-Magyarország Régió, teremverseny / Fotóalbum

Az évnyitó régiós gyermekatlétikai versenyen 12 csapat gyűlt össze a Miskolci Atlétikai Centrum Tábori László futófolyosóján. Előzetesen 21 csapat jelezte indulását, de több klub betegségek miatt kénytelen volt visszamondani részvételét – többek között kettő, a régióban meghatározó egyesület, az Eger és az Ózd is.

A hiányzók ellenére az U11-ben öt, U13-ban pedig hét csapat állt rajthoz. A cél természetesen ezúttal is a sportág népszerűsítése volt. Örömteli, hogy öt új általános iskolát is köszönthettek a rendezők, név szerint: Dédestapolcsány, a miskolci Görög katolikus Általános Iskola, Görömböly, Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és a Herman Ottó Általános Iskola csapatait.

Az előző versenyhez képest új feladatokat kaptak a gyerekek: sprint-gátváltó, helyből távolugrás, melltől lökés medicinlabdával, zsámolyszökdelés oldalt támasszal és gátváltó is szerepelt a palettán.  

A Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott, a Magyar Atlétikai Szövetség  égisze alatt megrendezett régiós teremversenyen U11-es korosztályban a Kazincbarcika végzett az élen, második az MVSI, harmadik pedig az újonc Görömböly kölyök atlétikai csoportja lett; míg U13-ban a házigazda Miskolc Városi Sportiskola bizonyult a legjobbnak, akik a zsámolyszökdelésen kívül valamennyi versenyszámot megnyerték. Ebben a korosztályban a dobogó második fokára a Kazincbarcika, míg a harmadikra a Salgótarjáni AC csapata állhatott fel.

A létszámot tekintve egyébként rekord született: míg tavaly januárban negyven , idén közel száz diák mérte össze tudását. A fiatalokat ezúttal is figyelemmel követett a Miskolc Televízió kamerája, a versenybírói gárda pedig ismét jelesre vizsgázott. A következő eseményt, a mezei futóversenyt március 19-én Kazincbarcika rendezi. Soós Istvánné koordinátor

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.