Negyedszer első a Hétvezér Általános Iskola

Az ARAK AKTÍV döntő tizenharmadszor is sikert aratott

Az elmúlt szombaton tizenharmadik alkalommal mérték össze ügyességüket Székesfehérvár általános iskolás fiataljai az ARAK AKTIV döntőjén. Az összesített eredmény alapján a Hétvezér Általános Iskola diadalmaskodott, amely a versenysorozat történetében negyedik első helyét érte el.  Az idei versenyen hat iskola: a Kossuth Lajos, a Hétvezér, az István Király, a Széna Téri, a Talentum Református, illetve a Németh László Általános Iskola diákjai küzdöttek a minél jobb eredmény eléréséért. A mostani diáksportesemény különlegességeként a 4-5. évfolyamosok mezőnyében székelyföldi csapat is rajthoz állt.

A XIII. ARAK AKTIV döntőjében Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte a székesfehérvári általános iskolák csapatait, valamint a Csíkszeredából érkező delegációt.

„- Nagyon örülünk annak, hogy a városok közötti kapcsolatok a kulturális területeken kívül a sport és az egészségfejlesztés terén is hatékonyan működnek. Ez a tapasztalatcsere mindkét fél számára hasznos és gyümölcsöző lehet a jövőben. Az ARAK mindig élen járt az egészségnevelésben, hiszen az egyesület a kezdettől fogva csatlakozott a város Egészségfejlesztési Programjához. Az ARAK AKTIV nagyon fontos diáksportesemény Székesfehérváron, hiszen ez a sorozat olyan gyermekeket is igyekszik bevonni a sportba, akik nem végeznek rendszeresen testmozgást. Mindannyian abban bízunk, hogy minél több fiatalt sikerül megnyerni a sportnak az ARAK AKTIV segítségével.” – mondta Östör Annamária, aki reményét fejezte ki, hogy a „bűvös” tizenhármas szám szerencsét hoz minden indulónak.

A nagy hagyományokkal bíró ARAK AKTIV Városi Döntő ezúttal is látványos és élvezetes viadalt hozott az iskolák között. A szépszámú nézősereg újfent izgalmas versengést láthatott az első három helyért – a megmérettetés izgalmait ráadásul csak növelték a joker-versenyszámok.

A fél évvel ezelőtti fináléban a Hétvezér Általános Iskola hódította el - története során harmadszor - a közkedvelt diáksportesemény díszes serlegét. A címvédő célja most sem lehetett más, mint a győzelem megszerzése. Ennek érdekében mindent meg is tettek a Hétvezér diákjai, akik az egész verseny során kiegyensúlyozottan és koncentráltan teljesítettek a gátfutásban, helyből távolugrásban, célba dobásban és a kétkörös váltóban egyaránt. A remek teljesítménynek köszönhetően a Hétvezér Általános Iskola megvédte címét, és negyedszer lett az ARAK AKTIV bajnoka!

A döntőn hatalmas küzdelem zajlott a dobogós helyek megszerzéséért. A végletekig kiélezett versengésben a Széna Téri Általános Iskola ezüstérmes lett, míg a bronzérmet a Németh László Általános Iskola kaparintotta meg.  A sorrend: 1. Hétvezér Általános Iskola - 2. Széna Téri Általános Iskola - 3. Németh László Általános Iskola - 4. Kossuth Lajos Általános Iskola - 5. István Király Általános Iskola - 6. Talentum Református Általános Iskola

Az ARAK versenysorozatát Székesfehérvár MJV Önkormányzata és az E.ON Hungária Zrt támogatta. (infó: rendezők)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.