Négyszáznál több induló, 24 országból

Ausztrália volt a legeredményesebb; Pavuk Tira tízedik az Iskolai Mezei futó VB-n

Szép környezetben, jó időjárási viszonyok között került megrendezésre szombaton az ISF Iskolai Mezei futó Világbajnokság Budapesten. A jól előkészített pályán öt kategóriában mérték össze felkészültségüket a fiatalok, a színvonalasan rendezett eseményen gördülékenyen zajlott a program.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében, a margitszigeti Nagyréten lebonyolított versenyen öt kontinens 24 országának több mint 400, középiskolás korú diákja vett részt.
Először a legjobb iskolai csapatok viadalát bonyolították le, amelyben a fiúknál a törökök, a lányoknál az ausztrálok voltak a legeredményesebbek, az ő atlétáik az egyéni és csapat aranyérmet is begyűjtötték.  Ezt követően rajtoltak a nemzeti válogatottak, ebben a kategóriában a fiúknál és a lányoknál is a marokkóiak nyerték a csapatversenyt - egyéniben spanyol és ausztrál győzelem született. A legeredményesebb nemzetként Ausztrália  zárt, miután versenyzői összesen három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel térhetnek haza.

A jelentős futó eredményeket képviselő országok között a magyar csapat indulói jó küzdőképességről tettek bizonyságot. A nemzetek válogatottjainak versenyében egyéniben Pavuk Tira  a tízedik legjobb volt, a leány csapat a hatodik helyet szerezte meg, a fiúk a hetediken végeztek. Az iskolák között a fiúknál a Szent István Gimnázium / Budapest a 13. – a lányoknál a Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola / Salgótarján a 18. lett a sorrendben.

Az iskolai mezeifutó-vb-k történetében először rendeztek versenyt a tanulásukban akadályozott diákok számára is . (mti/ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.