Nyolc szakosztály gyermekatlétái Bonyhádon

Sport XXI – Dél-Dunántúl Régió, teremverseny

„- A 2016-ban megrendezésre kerülő MOB Sport XXI program hét atlétikai versenyéből az elsőt rendeztük január utolsó szombatján a Bonyhádi Atlétikai Centrumban – tájékoztatta a honlapot Scherer Tamás koordinátor. – A teremverseny első fordulójában a régióból nyolc szakosztályt üdvözölhettünk. Nagy örömünkre, egy év kihagyás után ismét csapatot indított a FAVORIT AC Kaposvár és a Tamási OMEGA AC szakosztálya, utóbbi az U11 es kategóriában rögtön kettőt is. Üde színfolt volt a Bólyi SE csapata, akik első alkalommal „sport huszonegyeztek” és rögtön a dobogó legtetejére állhattak U11-es csapatukkal.”

Győzelmük kiváló medicinlabda teljesítményüknek volt köszönhető, ugyanis a teremverseny első fordulóján az öt versenyszám között két medicin hajítás – előre és hátra – is szerepelt. Ezen kívül volt még két gátváltó – sprint és hosszú – ill. sorozat helyből távolugrás. A kicsiknél második lett a DOVASE „A” csapata, harmadik az AC Bonyhád nyolcasa.

„- Az U13-as korcsoportban nehézséget jelentett a zónák elérése a 2 kg-os medicinlabdával, így sűrű holtverseny alakult ki, de ez csak szorosabbá, izgalmasabbá tette a versenyt – folytatta a szakember. - A hangulat a befejező számban a hosszú gátváltóban csúcsosodott, amikor is erősorrendben küzdöttek a csapatok a helyezésekért. A számot körben rendeztük a bonyhádi csarnokban.

Ebben a korosztályban a hazai csapat nyert fölényesen a PSN Zrt. és a Szekszárdi Sportközpont előtt. Ez utóbbi szakosztály a két szekszárdi szakosztályból jött létre és először versenyeztek ilyen név alatt. Összesen 20 csapat 157 gyermekatlétája indult az eseményen (az U13-asok már regisztrálva a MIR rendszerben). A régió megtette az első lépést a kitűzött 840 rajthoz állás felé. Folytatás március 22-én Dombóváronlesz, a mezei első fordulójával” – fejezte be összefoglalóját Scherer Tamás.

Kapcsolódó dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.