Schulek Ágoston nevét viseli az új bonyhádi ugrópálya

Tovább korszerűsödött a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai létesítménye

Ugrópályát avattak Bonyhádon a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai centruma mellett, a létesítményt Schulek Ágostonról, a MASZ volt elnökéről nevezték el.

A pályát mások mellett Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke adta át ünnepélyesen. Az eseményen jelen volt többek között Schulek Ágoston családja és Rutkovszky Ede, a MASZ ügyvezető igazgatója is.

"- Az atlétáknak nemzetközi szintű felkészülési lehetőséget biztosító, 72,5x24 méteres létesítmény rekortán borítással, kétsávos távolugró, magas- és rúdugró résszel 50 millió forintból épült meg, a Magyar Atlétikai Szövetség 40 millió forintos támogatásával - mondta Andorka Gábor igazgató az MTI-nek.

Szalma László köszöntőjében méltatta az atlétika terén tett bonyhádi erőfeszítéseket, és utalt arra, hogy a gimnáziumban 2010-ben korszerű, fedett atlétikai centrumot hoztak létre.

 "- Reméljük, minél több létesítmény követi országszerte a bonyhádi pályát, amely elsőként részesült a szövetség létesítményfejlesztési támogatásából" - jelentette ki a távolugróként kétszeres fedett pályás Európa-bajnok alelnök.

Schulek Csaba, a névadó fia egyebek közt arról beszélt: öröm, hogy a labdarúgás mellett más sportágak szentélyei is létrejöhetnek Magyarországon.  "- Van mit csiszolnunk saját küzdeni tudásunkon, sportemberségünkön" - jegyezte meg.

Dr. Schulek Ágoston rúdugróként háromszor nyert magyar bajnoki címet, legjobb egyéni eredménye 490 centiméter volt. Később Szalma László és a világbajnoki ezüstérmes Bagyula István rúdugró edzője is volt. 1991-től kétszer is betöltötte a MASZ elnöki tisztét, 1997-ben az európai szövetség alelnökévé választották, és tagja volt a MOB elnökségének. A Testnevelési Egyetem docenseként és a Szent István Egyetem tanszékvezetőjeként is tevékenykedett.

A bonyhádi gimnáziumban, a pályaavató alkalmából jelképesen olimpiai lángot gyújtottak, a diákoknak 2016 perc elnevezéssel közel kétnapos sportprogram-sorozatot szerveztek és az új korszerű létesítményen délután atlétikai versenyre is sor kerül. (MTI alapján, foto Kirchné Máté Réka)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.