Sikert aratott idén is az Ovilimpia

Nyolc óvoda vetélkedése Tatabányán

 Tatabányán immáron 16. alkalommal rendezte meg a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola a nagycsoportos gyermekek számára az Ovilimpia elnevezésű versenyét.  Az első, a 2000 - ben Henyecz László akkori iskolaigazgató vezetésével megvalósult rendezvény hagyománnyá vált és idén is nagy sikert aratott a gyerekek és a szülők körében.

  A már ismert versenyszámokat az iskolában dolgozó Kölyök Atlétikai csoportvezetők új játékelemekkel és eszközökkel színesítették. Az óvodai mozgásanyag mellett a KA atlétikai sportmozgások, ügyességi gyakorlatok is helyet kaptak. A gyerekek nagy élvezettel vetélkedtek egymással, és szoros küzdelemben az utolsó versenyszámban döntötték el a dobogós helyezéseket.

A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola vezetése és munkaközössége ezt a versenyt évek óta a tavaszi sportiskolai képességfelmérés első lépcsőjének tekinti. Az óvodákból az ügyes gyerekeket az óvónők segítéségével próbálják a sportiskolai osztályokba irányítani.

A verseny a Mikulás-ünnepséggel és az Aranyecset rajzpályázattal együtt került megrendezésre. A csapatok serleg és oklevél-díjazásban részesültek – és természetesen a verseny végén a Mikulás zsákjából a szaloncukor és a sportszelet is előkerült. (szervezők)

Végeredmény:  1. Turul Óvoda  -  2. Arany János Óvoda  -  3. Benedek Elek Óvoda  -  4. Dózsakerti Óvoda  -  5. Micimackó Óvoda  -  6. Móra Ferenc Óvoda  -  7. Sárberki Óvoda  -  8. Kertvárosi Óvoda

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.